Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

41 общини получават пари за наводнения

41 общини получават пари за наводнения

Одобрени са проекти на 75 общини, свързани с превенция на наводненията, на обща стойност 73 млн. лв., което е целия ресурс, предвиден за реализиране на такива мерки по Оперативна програма „Регионално развитие”.

Одобрени са проекти на 75 общини, свързани с превенция на наводненията, на обща стойност 73 млн. лв., което е целия ресурс, предвиден за реализиране на такива мерки по Оперативна програма „Регионално развитие”. Това съобщи днес зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на подписване на договори по смеха "Подкрепа за дребномащабни мерки за предотвратяване на наводнения в градските агломерации” с кметовете на 41 общини.

С одобрените днес средства общият размер на сключените договори по оперативната програма вече е над 1 760 млрд. лв., а размерът на договорената финансова помощ достига над 1 860 млрд. лв. или 60% от ОПРР. Това означава, че имаме реално средства, които са инвестирани в общините за подобряване на тяхната инфраструктура, коментира зам.-министър Павлова.

Безвъзмездната финансова помощ по схема "Подкрепа за дребномащабни мерки за предотвратяване на наводнения в градските агломерации” по подписаните днес 41 договора възлиза на 40,5 млн. лв. Дейностите, които ще се изпълняват включват корекции на реки, изграждане на защитни диги или крайбрежни стени по речните и морските брегове, охранителни канали за защита на населени места от наводнения, предизвикани от повърхностни води и др., както и изграждане, реконструкция и ремонт на малки по обем преливници, ретензионни обеми, бентове, водоеми и др., които са част от инфраструктура за защита на населени места от наводнения.

Заради подобрения капацитет на общините при подготовката на проекти само 7 от подадените проектни предложения по схемата са отхвърлени, отбеляза зам.-министър Павлова. Останалите 43 са преминали етапа на одобрение. Това е причината да имаме толкова много проекти в списъка на чакащите, допълни тя. Поради недостиг на финансов ресурс проекти на 2 големи и 35 малки общини не са получили финансиране, допълни ръководителят на Управляващия орган на ОПРР.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега