Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

42 бебета се родиха и излюпиха за 6 дни в Зоопарк Бургас

42 бебета се родиха и излюпиха за 6 дни в Зоопарк Бургас

Най-новото е антилопа Кана. Малкото е неотлъчно до майка си и прави първите си уверени стъпки.

42 бебета се родиха и излюпиха за 6 дни в Зоопарк Бургас. Най-новото е антилопа Кана. Малкото е неотлъчно до майка си и прави първите си уверени стъпки. Кана са най-едрите африкански антилопи. Възрастните мъжки екземпляри достигат тегло до 750 килограма, а женските са малко по-дребни. Бременността при антилопите кана продължава 9 месеца и раждат само по едно малко. То е напълно оформено и от първия ден е в състояние да се движи със стадото.

Двойката сиви короновани жерави вече има своето първо потомство. Двете малки са единствени от този вид в зоологическите градини в България. Бебетата се излюпиха преди няколко дни и смело следват родителите си. Маскировъчното им оперение ще остане такова поне до петия им месец, когато ще започнат малко по малко да приличат на възрастните. Сивият коронован жерав е национален символ на Уганда и е изобразен на герба и флага на източноафриканската страна.Групата на мини виетнамските прасенца нарасна с 9 малки. Едната майка роди 6, а другата 3. Прасенцата от този вид се отглеждат и като домашни любимци, тъй като са много мили и дружелюбни.

Две бели бебета от вида кенгуру Валаби се показаха от торбичките на майките си.Родиха се и 3 сладки бебета патагонска мара и 6 мини зайчета. Те са сред любимците на най-малките посетители.Излюпиха се и 19 паунчета от 6 разновидности пауни.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега