Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

49 бургаски миньори стачкуват заради неизплатени заплати

49 бургаски миньори стачкуват заради неизплатени заплати

Повече от 12 часа работници в мина "Черно море" отказват да напуснат рудника в знак на протест. Напрежението сред близо 200-те служители е заради неизплатени заплати и осигуровки от август насам.

Повече от 12 часа работници в мина "Черно море" отказват да напуснат рудника в знак на протест. Напрежението сред близо 200-те служители е заради неизплатени заплати и осигуровки от август насам. От вчера 49 протестиращи мъже, които са влезли под земята за нощна смяна, отказват да излязат навън, а останалите работници са се събрали пред мината.

"Срещнахме се с областния управител и вече пътува към София. Ще има среща с Драгомир Стойнев, министър на икономиката и енергетиката. Вчера са превели 180 лева на човек за август месец. Най-тревожното е, че държавата има задължение към НЕК, АЕЦ "Козлодуй", "Топлофикация" и към мина "Черно море". Задълженията към мината са около милион и 400 хил. лева", каза Здравко Тошков, председател на регионалната структура на КНСБ-Бургас.

Има събрана подписка за ефективна стачка - 50+1, но все още не е обявена официално.  Протестиращите настояват за среща с правителството.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега