Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

5 275 младежи се явяват на поправителната матура по БЕЛ в понеделник

5 275 младежи се явяват на поправителната матура по БЕЛ в понеделник

За втория задължителен изпит по предмет по избор са изявили желание да се явят 6 983 зрелостници.

5 275 младежи са подали заявления за явяване на поправителната матура по български език и литература, информират от МОН. Тя ще се проведе в понеделник (29 август). За втория задължителен изпит по предмет по избор са изявили желание да се явят 6 983 зрелостници. Втората матура ще се проведе на 30 август.  За третия държавен зрелостен изпит по желание са подали заявления 9 зрелостници, а изпитите са между 31 август и 2 септември т.г.

Служебните бележки за допускане до ДЗИ ще се получават до 26-и август (петък). Изпитът по БЕЛ ще се проведе в 175 училища в страната и ще започне в 8.00 часа. Припомняме Ви, че плановете на МОН е препитването да се проведе на модули.

Върху първия модул те ще могат да работят 1 астрономически час, след което ще запечатват в плик листа с отговори и ще го предават на комисията. След изтичането на определеното време ще получават втория модул, върху който може да работят също 1 час. За третия модул ще имат на разположение 2 астрономически часа.

За втория задължителен зрелостен изпит по предмет по избор най-много са заявленията за предмета география (3179 младежи). На второ място се нарежда биологията с 2 491 желаещи, а на трето - английският език с 289 заявления. Зрелостниците ще се явят на изпит в 215 училища в страната. Изпитът също ще е на модули, но с различен брой и различна продължителност за работа върху всеки модул.

Влизането в изпитната зала става само с документ за самоличност (лична карта, паспорт, свидетелство за управление на МПС) и със служебна бележка за допускане до държавни зрелостни изпити. Всеки зрелостник има определено персонално работно място, обозначено с етикет с неговото име,  и той трябва да го заеме не по-късно от 7.30 часа. Задължително е изключването на всички технически средства за комуникация и предаването им на квестор, който да ги постави на видно място.

От държавен зрелостен изпит се отстранява и напуска сградата на училището зрелостник, който: преписва от хартиен носител; преписва от данни, съдържащи се в технически устройства (мобилни телефони, калкулатори, таблети и др.); преписва от работата на друг зрелостник; използва мобилен телефон или друго техническо средство за комуникация; изнася извън залата изпитни материали или информация за съдържанието им. Изпитната работа на отстранения зрелостник не се оценява.

Не се допуска нарушаване на анонимността на изпитната работа – на листа и на свитъка за свободните отговори, чрез  поставяне на знаци,  записване на име и др. В противен случай изпитната работа не се оценява.

Резултатите от матурите, сесия август-септември, ще бъдат обявени до 12 септември 2016 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега