Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Бургас отличи участниците в Международния фолклорен фестивал

Община Бургас отличи участниците в Международния фолклорен фестивал

Всеки участник получи почетна грамота за приноса си в съхранението на културното богатство, каквото е фолклорът на всяка страна.

В третия ден от 44-то издание на бургаския Международен фолклорен фестивал, Община Бургас отдаде специално внимание на участващите състави. Всеки един получи почетна грамота за приноса си в съхранението на културното богатство, каквото е фолклорът на всяка страна. Зам.-кметът Йорданка Ананиева се срещна с изпълнителите, които всяка вечер изнасят пищни концерти на различни сцени в града.

"Това, че имаме море, е едно предимство на нашия град, но ние най-много се гордеем с хората, които живеят тук. Вие ще получите много аплодисменти за вашите изпълнения, защото бургазлии са топла публика, те обичат фолклора и в нашия град вие сте очаквани гости. Освен професионалното удовлетворение от това, че ще танцувате и ще представяте фолклора на своята страна, се надявам да намерите много нови приятели. Надявам се нашият град да ви хареса и да се връщате отново и отново в него като приятели на Бургас", каза в словото си към участниците във Фестивала Йорданка Ананиева.

Третият ден от Международният фолклорен фестивал също ще предложи на публиката пъстрота от музика и танци.  От 19:00 на откритата сцена пред Летния театър започва концертът на танцовия състав от Карнобат при Културно-просветното дружество на каракачаните.

Концертите на откритите сцени в града ще започнат в  19:30 часа. На сцената пред НХК представление ще изнесе групата от Полша. На "Охлюва" ще се представи съставът от България. За настроението на публиката на площада пред Община Бургас ще се грижат представителите на Палестина, а изпълнителите от Судан ще покажат традиционния фолклор от своята страна на сцената в "Меден рудник". Тя се намира на спортната площадка в зона Б. 

Фестивалната вечер в Летния театър започва в 20:30 часа. На сцената ще се представят групите от Босна и Херцеговина, Унгария и Испания.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега