Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

5-те суперхрани на април

5-те суперхрани на април

Пролет е! Време е за "освежаване" на диетата!

Пролет е! Април настъпи, днес започна Страстната седмица и ни предстои поредица от тежки трапези. Съветът на експертите по диетика е да внимаваме с големината на порциите и да заложим на пресните салати и водата, за да не се превърне празничното угощение в преяждане.

Когато говорим за здравословно хранене, повечето специалисти биха препоръчали да включваме в диетата си възможно най-много сезонни плодове и зеленчуци, както и храни, осигуряващи необходимите за периода вещества. Предлагаме Ви списък с пет суперхрани за месец април:

1. Зелените салати са сред задължителните елементи от пролетната диета. Специалистите препоръчват през април да добавите към марулите и свежия лук и малко рукола. Тази “зеления” е диетична и съдържа едва 25 калории на 100 грама, но е богата на калий, витамините А, С и В6, а освен това съдържа калций, желязо, магнезий и фибри.

2. Когато подправяте априлската си салата, не забравяйте да добавите и малко свеж сок от лайм. Зелените лимончета са много освежаващи и също съдържат фибри и витамин С, които са особено важни в началото на пролетта и преди тежките великденски трапези.

3. През април идва времето и на пресния спанак. Любимият зеленчук на Попай Моряка е изключително богат на витамин А. Съдържа и витамин С, желязо, калций, магнезий, калий и фибри. Порция спанак ще Ви зареди с енергия за тези първи дълги слънчеви дни на открито. Свежите зелени листа са полезни и за бременните, тъй като съдържат фолиева киселина.

4. Аспержите, макар и все още не особено популярни у нас, са сред най-често приготвяните априлски храни на запад. Те са богати на антиоксиданти, съдържат желязо, протеини, витамините С и В6, както и магнезий и фолиева киселина. Зеленчукът е изключително подходящ за детокс диета, както и при спортен режим за отслабване.

5. Пресните лук и чесън, освен че са популярна добавка към почти всяко ястие, са особено подходящи за април, тъй като се борят със симптомите на сенна хрема. Те съдържат и веществото керцетин, което има противовъзпалително и антихистаминово действие. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега