Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

5 храни за здравословен тен на кожата

5 храни за здравословен тен на кожата

През лятото, когато е време да си потърсим местенце на плажа, много хора прибягват към изкуствен тен. Някои смятат, че така ще избегнат болезнените изгаряния, други пък не искат да се появяват по бански с млечно бяла кожа, а трети нямат време да събират лъчи и предпочитат да получат летен загар по-лесно.

През лятото, когато е време да си потърсим местенце на плажа, много хора прибягват към изкуствен тен. Някои смятат, че така ще избегнат болезнените изгаряния, други пък не искат да се появяват по бански с млечно бяла кожа, а трети нямат време да събират лъчи и предпочитат да получат летен загар по-лесно. Подбрали сме Ви няколко храни, които могат да освежат кожата Ви, да я предпазят от изгаряне и да й придадат приятен летен вид, при това без солариуми и автобронзанти.

Освен че са полезни, тези храни са и много апетитни, подобряват здравословното състояние на кожата Ви и я подготвят за изтощителните лъчи на слънцето. На първо място, разбира се, е морковът.

Той съдържа голямо количество от провитамина бета каротин и е особено полезен за кожата, тъй като може да се преобразува във витамин А. Освен това, придава и естествен цвят на кожата. Не прекалявайте, обаче, ако не искате да станете твърде оранжеви.

Такъв продукт са сладките картофи и тиквата. Те също са богати на каротеноиди, а освен това съдържат комплекс от въглехидрати и малко калории, което ги прави идеални за лек летен хранителен режим, с който да ваете лятната си фигура.

Може да заложите и на червените и оранжевите чушки. И те съдържат от ценния провитамин, който ни набавя специфичната пигментация. Яжте ги сурови, гарнирани с крем сирене, извара или хумус.

Яйцата от своя страна са богати на витамините А, В и D, както и елементите селен и калции и др. Те заздравяват кожата и й придават по-здрав вид, правят я по-свежа и я предпазват от вредните влияния на слънцето.

Зехтинът от своя страна не се отразява пряко на пигментацията, но набавя необходимото на тялото Ви за здрава и жизнена кожа. А това ще придаде свеж вид на естествения Ви тен. Маслиненото олио подхранва кожата и я предпазва от вредите на слънчевата радиация. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега