Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

50 000 туристи в Слънчев бряг, 3 дни преди официалния старт на сезона

50 000 туристи в Слънчев бряг, 3 дни преди официалния старт на сезона

Летният туристически сезон в най-големия курорт на българското черноморско крайбрежие - „Слънчев бряг“ ще бъде открит на 6 юни с богата музикално-артистична програма придружена с дъжд от мощна заря.

Летният туристически сезон в най-големия курорт набългарското черноморско крайбрежие - „Слънчев бряг“ ще бъде открит на 6 юни с богата музикално-артистична програма придружена с дъжд от мощна заря.

Празникът щеуважат министри, депутати, политици, представители на държавни и обществениинституции, кметове на морски общини, хора от бизнеса, банкери, журналисти,хотелиери, представители на съд и прокуратура, туроператори и др. Доброто настроение на гостите организаторите са поверили наизвестни водещи, шоумени, певци и формации у нас. Празникът по откриването напоредното слънчево туристическо лято ще започне с тържествен водосвет заблагополучие и успешен туристически сезон отслужен Сливенския МитрополитЙоаникий.

Хотелиерите посрещат „Лято 2013” с много добра подготовка набазите си, голяма част от тях са реновирани. Всички хотели в курорта работят иприемат туристи. Базата, с която курортът посреща новия сезон е над 150 000 легла, като само в зона „Изток” броят имнадхвърля 70 000. С всяка изминала година хотелиерите в „Слънчев бряг”подобряват качеството, съдържанието и разнообразието на туристическия продукт,който предлагат в обектите си. Все повече All Inclusive обслужването сеутвърждава като предлагане и интересът на туристи от всякакви националности къмтози тип продукт нараства.

И през този сезон к.к. „Слънчев бряг” ще посрещне хилядитуристи от цял свят и ще им предложи своите плажове, атракции, хотели и всичкисъоръжения, за да им осигури една невероятна ваканция. През пиковите месеци„Слънчев бряг” е най-привлекателният курорт за млади хора и семейства с деца.Южната и северната част на комплекса са по-спокойни и там почиват предимносемейства с деца, докато централната част на курорта се предпочита от младитехора, защото те са близо до нощните атракции и заведения. Пенсионерите отчужбина предпочитат месеците, април, май, септември до първата десетднeвка на октомври.

Три дни преди официалното откриване, броят на туристите вкурорта наближава 50 000. Споредранните записвания е установен ръст между 7-10 процента, което сочи по-добър от 2012–та летен сезон. През юни Слънчев брягще посрещне гости от традиционните дестинации Русия, Германия, Великобритания,Украйна, Молдова, Беларус, Литва, Полша, Чехия, Скандинавските страни.В предвид предприетите действия за облекчаване на визовиярежим и откриване на допълнителен брой изнесени визови центрове в Русия,Украйна и др., се очаква ръст на чуждестранните туристи, различен за отделнитепазари.

Очакванията са за ръст между 12 и 14 процента спрямо миналата година на руския пазар, от пазар Украйна иБеларус също се очакват добри цифри. Около 5 процента е очакваният ръст набританските граждани. През месеците април и май т.г. имаше увеличение натуристите в сравнение с миналата година. Посещаемостта в курорта през тезимесеци беше по-силна в уикендите и около почивните дни заради националнитепразници.

В сравнение с лятото на миналата година този сезон в Слънчевбряг няма да е по-скъп от към почивки и атракции. Чуждите туристи проявяватинтерес към различна категория хотели, но най-предпочитани са с три и с четиризвезди. Наблюдава се движението и в т.н. културен туризъм. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега