Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

6 години затвор за крадец, ограбил пенсионерка

6 години затвор за крадец, ограбил пенсионерка

Присъда от 6 години затвор получи крадец, ограбил пенсионерка, постанови Върховният касационен съд, в потвърждение на решението на Бургаския апелативен съд. Димитър Кунев бе обвинен осъден и да заплати обезщетение в размер на 6 514 лева на жертвата, в чиито дом нахлул, заплашвайки я с нож и отнемайки ѝ 1 300 лева, хранителни продукти и техника.

Присъда от 6 години затвор получи крадец, ограбил пенсионерка, постанови Върховният касационен съд, в потвърждение на решението на Бургаския апелативен съд. Димитър Кунев бе обвинен осъден и да заплати обезщетение в размер на 6 514 лева на жертвата, в чиито дом  нахлул, заплашвайки я с нож и отнемайки ѝ 1 300 лева, хранителни продукти и техника.

Според обвинителния акт, Кунев отишъл на гости в дома на потърпевшата през декември 2013-а година. Докато разговаряли, той научил от нея, че 77-годишната жена е била обирана преди, като тогава й била отнета сумата от 5 000 лева. Вероятно решил, че в дома би трябвало да има и още пари и решил да се опита да я обере.

Взелсъс себе си нож, маска от черен плат с прорези на очите, които да използва приграбежа. Около 20:30 вечерта на 1-ви декември пострадалата заключила вратата на двора и сложиларайбер на вратата на антрето. 15минути по-късно, влизайки през прозорец на първия етаж на къщата, в стаята къдетосе намирала пострадалата, нахлул осъденият Димитър Кунев.

Той се нахвърлилвърху възрастната жена, като я затиснал с тялото си върху леглото й.Заплашил я, че ще я убие, след което започнал да я стиска за врата, съборил я напода и обърнал дюшека, за да търси пари.

След това извадил ножа и я заплашил, че ще я заколи. Жената вдигналапокривката на масата, където имало 34 лева. Кунев ги взел, ностискайки я за устата поискал още пари. От устните й текнала кръв и жената се уплашила, че в действителност ще бъде убита. Извадила от чекмедже 1 300 лева и ги дала на обирджията. Кунев взел парите и заплашил жената, че ще я направи на „парчета“, ако съобщи вполицията.

Преди деянието, живеещият в селоВойника, общ. Стралджа, Кунев e осъждан32 пъти за престъпления срещу собствеността на гражданите. Последната му присъда (2 години „лишаванеот свобода“) е изтърпяна  до 24.05.2015г.

Според съдебния акт, Кунев трябва да заплати на пострадалата сумата от  1 514 лв., представляваща причинените от деянието имуществени вреди. Той трябва да заплати и сумата от 5 000 лв., представляваща обезщетение за причинените й от деянието неимуществени вреди. Решението на Върховния касационен съд еокончателно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега