Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Броим до 60 лева за жива елха в саксия тази година

Броим до 60 лева за жива елха в саксия тази година

Въпреки изобилието от изкуствени елхи, няма как да отречем, че живото дръвче внася по-различен уют у дома по празниците. Макар и с малко закъснение, търговците на естествени елхи Бургас вече откриха сезона.

Въпреки изобилието от изкуствени елхи, няма как да отречем, че животодръвче внася по-различен уют у дома по празниците. Макар и с малко закъснение,търговците на естествени елхи Бургас вече открихасезона. Ако предпочитате да украсите истинско дръвче, тази година ще трябва даплатите между 15 и 60 лева, показа проверка на PoligrafF.net.

„Повече питат, отколкото купуват, не е като преди години – колкото донесем,все свършваха. Но и сега има купувачи. Проблемът е, че пластините закъсняха.Късно ги пуснаха и късно почнахме да продаваме“, споделиха с екипа нитърговците от площада между бул. „Сан Стефано“ и ул. „Цар Симеон І“. По думитеим, изкуствените елхи до голяма степен са заместили естествените дръвчета, ноновата „мода“ да се купуват живи елхи в саксии е „закрепила положението“.

Както и през последните години, по-достъпни са отсечените елхи. Те вървятмежду 15 и 25-30 лева, в зависимост от размера. Тази година на пазара имапредимно видове елхи. По думите на търговците, отсеченото дърво издържа около20-25 дни, но уханието на гора и смола си „заслужава парите“. Продават се и клонки от оформените и счупени дръвчета за тези, които не могат да си позволят цяла елха, или пък нямат място за дръвчето у дома, но искат да закичат с естествени иглолистни за празника.

За тези, които предпочитат живи дръвчета в саксия, портфейлът ще олекне смежду 45 и 60 лева. По-евтини са иглолистните в държавните разсадници – там цената варира между 25 и 30 лева. Важно е,обаче, желаещите да се сдобият с естествено дръвче, да следят за маркировка,удостоверяваща законното му изсичане.

И тази година законно отсечените елхи са маркирани с жълти пластини, коитоудостоверяват, че празничното дръвче не е станало жертва на „незаконна сеч“.Иглолистните в саксия пък са маркирани с бяла пластина. След празниците, МЗХтрадиционно обявява кампания за засаждане на дръвчетата сред природата и вградските паркове и градини.

През 2015-а кампанията за продажба на живи дръвчета от Държавнитестопанства ще бъде с благотворителна цел. Събраните средства от продажбите им ще бъдат дарени на Сдружение „Аутизъм Днес” и ще послужат за организиране на обучение на специалисти от България посветовно наложени терапевтични практики за работа с деца с аутизъм, съобщиха от Министерството наземеделието и храните (МЗХ). Бургазлии могат да открият „благотворителния базарза елхи“ на адрес ул.”Иван Шишман” №8 – пред сградата на ТП „ДГС Бургас“ между10-и и 15 декември.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега