Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

7 са новообразуваните досъдебни производства, свързани с изборите

7 са новообразуваните досъдебни производства, свързани с изборите

От началото на изборния ден са проверени общо 59 сигнала, трима са задържани. Към 10.00 часа днес в областните дирекции на МВР в Стара Загора, София, Плевен, Пловдив и Благоевград са образувани общо седем нови досъдебни производства, свързани с нарушения на изборното право.

От началото на изборния ден са проверени общо 59 сигнала, трима са задържани. Към 10.00 часа днес в областните дирекции на МВР в Стара Загора, София, Плевен, Пловдив и Благоевград са образувани общо седем нови досъдебни производства, свързани с нарушения на изборното право.

Всички постъпили до момента 12 жалби в ОИК – Бургас са отхвърлени като неоснователни, съобщи председателят на комисията Елка Стоянова.

В резултат на проверки по 59 сигнала са съставени два акта за административни нарушения на изборните права на гражданите, седем са полицейските разпореждания по Закона за МВР във връзка със забраната за продажба на спиртни напитки в изборния ден и за засилване на вътрешноведомствения контрол над служебното оръжие.

Към същия час информация за нарушения, свързани с изборната кампания, са постъпили в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Плевен, Русе, Разград, Силистра, София град и София-област, Сливен и Ямбол.

Трима са задържани за престъпления и нарушения, свързани с изборния процес. Около 9.00 часа тази сутрин в двора на училище в столичния кв. „Факултета” служители на реда забелязали мъж, който отбелязвал данни в тетрадка.

При направената му проверка се оказало, че мъжът не носи в себе си лични документи. Самоличността му е установена от служители на Трето РУП – Я.Ш. /41 г./ от София. В намерената у него тетрадка имало записани имената и фамилиите на 80 души, за които 41-годишният твърдял, че са негови роднини.

Я.Ш. е задържан за срок до 24 часа. След получен тази сутрин към 9.30 часа сигнал в благоевградското Първо РУП, служители на реда са задържали мъж, направил опит да изнесе шест бюлетини от избирателната секция в с. Церово.

Нарушителят ще остане в ареста за срок до 24 часа. По подозрение за организиране на схема за купуване на гласове от В.А. /54 г./, вчера служители на ОДМВР-Пловдив, съвместно с представители на ДАНС, са извършили претърсване в офисите на пловдивска търговска кооперация. 54-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа за престъпление по чл. 167, ал. 3 от НК.

Протокол за предупреждение на основание чл. 56 от Закона за МВР е съставен на гражданин, противозаконно събирал и копирал лични карти на жители на кв. ”Шести” в Нова Загора.

Сигналът бил подаден в районното управление в града от председателя на предизборния щаб на политическа партия. По случая е уведомена незабавно Районната прокуратура в Нова Загора. До 11.00 часа днес са издадени 1019 удостоверения за изгубени, откраднати, повредени или унищожени документи за самоличност. Най-много документи са издадени в ОДМВР София, Благоевград, Пловдив, София, Варна и Бургас.

Всички гранични пунктове на страната функционират нормално. Няма струпване на автомобили. Трафикът е с интензитет, аналогичен на този от предходни седмици. Автобусите пътуват предимно по редовни автобусни линии.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега