Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нотариуси обсъждат в Поморие професионалната отговорност пред държавата

Нотариуси обсъждат в Поморие професионалната отговорност пред държавата

Промени в етичния кодекс на нотариусите, професионалните отговорности, правата и задълженията, свързани с професията и отговорността пред държавата дискутираха нотариуси в Поморие.

Промени в етичния кодекс на нотариусите, професионалните отговорности,  правата и задълженията, свързани с професията  и отговорността пред държавата дискутираха нотариуси в Поморие. В края на седмицата 50 представители на професията от всички съдебни райони в страната се събраха на двудневна работна среща. Това стана по инициатива на Нотариалната камара на Р България, а домакин бе Бургаската регионална камара  и нейният председател Станка Стайкова.  

Заседанието първия ден бе ръководено от зам. председателите на Нотариалната камара Камен Каменов и Наталия Стоева, която е и национален координатор, и  преподавателя по нотариално право професор  Красимир Димитров – главен консултант и съветник в Народното събрание. Верни на принципа за перфектност и самоусъвършенстване, нотариусите се запознаха с полезни практики от опита на своите френски и немски колеги, с които  поддържат тесни професионални връзки.  

Това е една от малкото свободни професии, която се саморегулира и контролира чрез постоянни отчети, справки и проверки в архивите на нотариусите. По искане на камарата бе създаден инспектората към министъра на правосъдието, който осъществява контрол над дейността на всеки нотариус, подчерта професор Димитров. Зам.председателят на Нотариалната камара Камен Каменов заяви, че българският нотариус е  сигурна преграда пред злоупотребите с недвижимо имущество и прането на пари.

С отварянето на масивите с данни на МВР и ЕСГРАОН измамите са сведени до минимум и гилдията оправда гласуваното високо доверие на държавата, отчетоха нотариусите. През втория ден бе проведено заседание на 15-членния състав на Съвета на нотариусите, ръководено от председателя на Камарата  Димитър Танев,  както и бе продължена работата по комисии.

Отношенията между нотариус и клиент, нотариус – държава и между самите нотариуси бяха основните теми на дебата, чиято главна цел е усъвършенстването на всеки, посветил се на тази високоотговорна професия. Националният координатор Наталия Стоева формулира основната задача пред колегите си: Нотариусите да се превърнат в основен двигател на гражданското общество.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега