Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

8 грешки, които често допускаме в супермаркета

8 грешки, които често допускаме в супермаркета

Те често водят до излишни разходи и покупки, които вредят на здравето и диетата ни.

Пазаруването за дома е сред онези досадни задачи, които повечето от нас гледат да свършат набързо. Често обаче това води до излишни разходи и покупки, които вредят на здравето и диетата ни. Предлагаме Ви списък с осем от най-често допускани грешки, които можете да избегнете, ако отделите малко повече време за планиране.

1. Влизате в супермаркета гладни - това е една от най-често срещаните грешки и води до най-много проблеми - от закупуването на полуфабрикати и джънк, до излишни разходи за много продукти, които "гладните" Ви очи са пожелали. За да избегнете това си създайте навик да пазарувате сити.

2. Не си правите списъци - може да Ви изглежда странно, когато видите някой да се движи със списък из магазина, но дори най-организираните домакини са склонни да забравят нещо и да купят друго - често излишно. Затова - направете списък и го спазвайте, съветват от "Goodhouskeeping".

3. Не спазвате логиката на магазина - сигурно сте забелязали, че повечето супермаркети имат сходно разположение - първо са плодовете и зеленчуците, а след тях - млечните продукти, месото, месните продукти. Спазването на тази последователност Ви гарантира спестяване на времето, а и по-здравословни избори.

4. Търсите само етикети "органично" и "био" - те обикновено са с доста по-високи цени и не винаги гарантират високо качество. Избирайте плодовете, зеленчуците, месото и млечните продукти по тяхното качество, а не по етикета. Съществуват малки ферми, които нямат биосертификати, но произвеждат висококачествена продукция. И все по-често големите супермаркети зареждат от нея.

5. Гледате етикета, но не четете внимателно - списъка със състава може да е досаден за четене, но в действителност най-ценната информация е посочена там. Хранителната стойност на продукта е важна, но с калориите не се изчерпват данните, които са Ви необходими за информиран избор.

6. Скачате на етикети "обезмаслен" или "нискомаслен" - тези продукти не винаги Ви гарантират диетичност, а често съдържат добавки, които може да се окажат вредни. А дори да не е така, ще приемете "празни" калории, които няма да Ви заситят. Вместо това заложете на здравословно и балансирано хранене.

7. Избягвате фризерите - да, "далеч от очите - далеч от сърцето" може да важи за сладоледите и другите замразени десерти, но в тези витрини ще откриете и съкровища - замразени плодове и зеленчуци и други продукти, които са лесни за съхранение, напълно натурални и здравословни.

8. Търсите разпродажбите и намаленията на всяка цена - правилото гласи да не се презапасявате с храни, които няма да консумирате, само защото са на промоция. Търсете отстъпките, но само за продуктите, които нормално купувате и съхранявате у дома. Следете и срока на годност, за да не се презапасите със стоки, които след това ще изхвърлите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега