Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Адемов: Държавата няма как да се намеси в случая с Корабостроителницата

Адемов: Държавата няма как да се намеси в случая с Корабостроителницата

Съкратените служители на Бургаски корабостроителници разговаряха със Социалния министър Хасан Адемов, който е на посещение в Бургас за обсъждане на Бюджет 2014. Те представиха пред него настоящата си ситуация с неизплатените заплати и обезщетения, изразиха и възмущението си от липсата на прозрачност в управлението на завода. Домакин на срещата бе областният управител Павел Маринов, а на нея присъства още и регионалният директор на Инспекция по труда Павлин Васков. Директорът на предприятието Деян Дянков пък отново отказал.

Съкратените служители на Бургаски корабостроителници разговаряха със Социалнияминистър Хасан Адемов, който е на посещение в Бургас за обсъждане на Бюджет 2014. Те представиха пред него настоящата си ситуация снеизплатените заплати и обезщетения, изразиха и възмущението си от липсата напрозрачност в управлението на завода. Домакин на срещата бе областниятуправител Павел Маринов, а на нея присъства още и регионалният директор наИнспекция по труда Павлин Васков. Директорът на предприятието Деян Дянков пък отновоотказал.

По думите на корабостроителите, неизплатените заплати били на стойност около700 000 лв. И това била сумата без обезщетенията и лихвите. Съкратенитеслужители обявиха, че ще продължат с протестите си. Позволението задемонстрация било до края на месеца и те смятали да се възползват от него.Припомняме ви, че протестиращите се събират всеки делничен ден в 10 ч. предбанката, основен кредитор на предприятието.

От своя страна, Павлин Васков изложи информацията, с която Инспекция потруда разполага. По думите му, 13 от работниците са уволнени без разрешение отинспекцията, поради което дружеството подлежало на глоба. За масовотоосвобождаване на служители пък били съставени 139 акта по 200 лв. Освен това,Васков обясни, че в новосъздаденото дружество „Барабел“ били назначени 30 души,като документацията била в изряден вид.

Министърът на труда и социалната политика обясни, че няма начин, по койтодържавата да се намеси пряко в случая. Областният управител поясни, че това е така,тъй като дружеството е обявило несъстоятелност и в тази връзка има определенипроцедури. Павел Маринов смята, че трябва да се види в рамките на тази процедура дали служителите могат да влязат като кредитори и ще настояват да се приеме оздравителен план за завода.

Важното било да не се пристъпва към разпродаване на имуществото. „Ако се допусне в процедурата по несъстоятелност да се вземе друго решение, което да е свързано с продажба на имущество, придобиване от трети лица, които нямат отношение към корабостроенето, изгубваме всички гаранции да запазим характера на предприятието", каза още Павел Маринов. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега