Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Адв. Елена Кокаларова: Мога и трябва да работя в полза на Бургас

Адв. Елена Кокаларова: Мога и трябва да работя в полза на Бургас

Тя е на 43 години, омъжена, майка на две деца. Завършила е висшите си образования по специалности „Стопанско управление“, „Финанси“ и „Право“ в гр. Велико Търново. По професия е адвокат и вече над 10 години има собствена практика. Специалист е в областта на медицинското право, с което се свързва приоритетно нейната работа. Работи усилено и в сферата на търговското, административното, административно-наказателното, гражданското и семейното право. По думите ѝ нейн личен устрем ще бъде активното участие в проекта за детска болница, в която са заложени идеи, които отдавна подкрепя и адмирира.

Реших да стана част от отбора на ГЕРБ - Бургас, защото виждам през годините визията на града, който се променя, модернизира и усъвършенства. Имам  увереността и самочувствието да кажа, че ще бъде полезна и бих могла да допринеса  за развитието на добрите  идеи. Желая да бъда съпричастна с  просперитета на града, градоустройството и  управлението му като отдам своята експертиза, знания и умения в направленията, в които ги имам. Искам да бъда част от всяка  добра и креативна кауза, насочена към грижата за хората и природата. Вярвам, че мога и трябва да работя в полза на Бургас, защото това е моят град, градът, където отглеждам и възпитавам децата си. Това трябва да е стремеж и приоритет  на  всеки един от нас -  Бургас да бъде градът на мечтите ни.  Това заяви адв. Елена Кокаларова, която за първи път се впуска в предизборна надпревара като кандидат за общински съветник от листата на ПП „ГЕРБ“. 

Тя е на 43 години, омъжена, майка на две  деца. Завършила е висшите си образования по специалности „Стопанско управление“, „Финанси“ и „Право“ в гр. Велико Търново. По професия е адвокат и вече над 10 години има собствена практика.  Специалист е  в областта на медицинското право,  с което  се свързва приоритетно нейната работа.  Работи  усилено и в сферата на търговското, административното, административно-наказателното,  гражданското и  семейното право. 

По думите ѝ нейн личен устрем ще бъде активното участие в проекта  за детска болница, в която са заложени идеи, които отдавна подкрепя и адмирира. 

„Насочеността към ангажиране на родителите и  възможността да бъдат включени активно в лечението на децата им не ми е чужда. Винаги съм давала личен пример за това как майката е най-добрият и първият лечител на разболяващото се дете. Активната роля при правилното снемане на анамнеза от страна на лекаря е водеща при поставянето на точна диагноза, а последната пък определя правилността на предприетото лечение. Освен това вярвам, че няма по силно болкоуспокояващо от майчината прегръдка, в което съм се убедила и практикувам отдавна. Ще бъда горда, ако дам частица от себе си и допринеса за реализирането на един такъв мащабен, иновативен и амбициозен проект, който ще бъде  част от историята на града ни и на областта.  По-голяма мотивация от тази не виждам за себе си“, споделя още адв. Кокаларова. 


Като изключително огромен проблем, тя посочва разгарящата се агресия сред децата и  подрастващите. 

„Агресията в обществото се превръща в бич и ние упорито трябва да се борим да я ограничим.  Считам, че ако в ранна детска възраст всички деца бъдат приобщени към различни форми  на изкуство, спорт, извънкласни дейности, арт школи, артистични школи и прочие, с помощта на различни програми, финансирани на местно ниво, това  би било постижимо. Освен това реализирането на мащабна информационна кампания  в училища и детски градини също би допринесла за реализиране на такива цели. Насочеността ми към младите би била и в посока  търсене на механизми за  ограничаване на тютюнопушенето и употребата на забранени вещества, особено в  ниска детска възраст“, допълва бургаският юрист. 

Тя признава, че политиката за нея е непозната тема, но вярва, че в нея следва да навлизат нови личности и нови идеи. 

„След като се запознах с амбициите, целите и идеите на г-н Николов за надграждането, модернизацията, иновациите, инвестициите, които са заложени като бъдещи проекти за развитие на града във всички насоки, реших че мога да бъда част от хората, които са готови да работят, за да бъдат реализирани тези идеи. Нагласите, с които се впускам  в това предизвикателство за мен са изцяло позитивни. В целият си осъзнат  живот, хората които ме познават знаят, че не пестя  добрите нагласи, позитивните мисли и усмивки, дори и в най-трудните мигове. Проблемите трябва да бъдат посрещани и решавани с идея, замисъл и усмивка, разбира се. Това е и мой  водещ стил, мое мото и мой запазен знак. Такъв е бил винаги стилът ми на работа, такъв ще бъде и занапред“, категорична е адв. Кокаларова.

Според нея социалните услуги в Бургас са добре развити, но винаги може да се надгражда постигнатото до момента. 

„Считам че идеите за изграждане на нов дом за възрастни хора в кв. Минерални бани трябва да бъдат реализирани, както и поддържането и осигуряването на рехабилитационни програми за деца с двигателни проблеми. Лично на мен би ми се искало да участвам в реализация на проекти, свързани  с възможността  голяма част от децата да могат през лятото да бъдат включвани в зелени програми и летни лагери, свързани с изучаването на природата в естествена среда, възможността да бъдат приучавани на труд чрез посаждане на цветя, градинарство и пр. Имам визия и идеи в тази насока. Бих могла да дам  идеи за работа с деца с различна насоченост. Отделно от това адмирирам грижата за възрастните хора в града, подпомагането на техните клубове по квартали и селищни образувания, считам че тази грижа трябва да се надгради чрез  възможността да се организират различни школи, активности  и участия не само в певчески, но и всякакъв вид творчески изяви и инициативи.  В  изградения младежки център в кв. Меден рудник, където живея, считам че могат да се  създадат уникални условия за реализиране на част от идеите ми, свързани с младежите и децата, като например „Деца помагат на деца“- талантливи деца участват в различни благотворителни инициативи в подкрепа на свои връстници в нужда. „Деца учат деца“-  спомагателни програми по езикови, математически, певчески, творчески и/или компютърни специалности“, допълва още кандидатът за общински съветник от отбора на ГЕРБ. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега