Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

АЕГ „Гео Милев“- Бургас стартира партньорство със Софийския университет

АЕГ „Гео Милев“- Бургас стартира партньорство със Софийския университет

В бъдеще бургаският филиал на Софийски университет ще подпомага учебния процес и ще оказва методологическа подкрепа на английската гимназия при изработване на нови учебни програми, а гимназията ще помага при адаптирането на учебните планове по избрани дисциплини, преподавани във филиала.

От вчера бургаската английска гимназия „Гео Милев“ е в официално партньорство със Софийски университет „Св. Климент Охридски“ филиал Бургас. Най-старото висше училище в България и елитната гимназия подписаха договор за сътрудничество в областта на хуманитарните науки. Двете образователни институции обединяват своите усилия, опит и ресурси, за да създадат образователно пространство, което не само да подготви ученици и студенти за предизвикателствата, пред които ще се изправят в бъдеще, но и да ги вдъхнови да постигат оптимални резултати.

На срещата присъстваха от страна на СУ „Св. Климент Охридски“ филиал Бургас проф. д-р Теодор Седларски – директор, г-жа Галина Ненчева – главен юрисконсулт, и г-жа Пламена Апостолова – административен секретар, а от страна на АЕГ „Гео Милев“ г-жа Жаклин Нейчева – директор, г-жа Красимира Митева и г-жа Соня Бъчварова –  заместник-директори УД, г-н Божидар Горанов – заместник-директор АСД, Божидар Божков – РКО, и г-жа Мариана Ведричкова – главен учител.

Преди официалното подписване на споразумението, представителите на двете страни обсъдиха формите на съвместна дейност. В бъдеще бургаският филиал на Софийски университет ще подпомага учебния процес и ще оказва методологическа подкрепа на английската гимназия при изработване на нови учебни програми, а гимназията ще помага при адаптирането на учебните планове по избрани дисциплини, преподавани във филиала. 

Сътрудничеството също така ще насърчи организирането на общи културни и образователни събития, както и тематични обучения за повишаване на квалификацията на учебно-преподавателския състав от двете страни. Благодарение на изградения партньорски капацитет на университета, АЕГ-Бургас ще разшири своята национална и международна мрежа, а възпитаниците на гимназията ще могат да се възползват от обширни ресурси във всички сфери на науката. В плановете влизат и дейности по професионално кариерно ориентиране и стимулиране на участието на учениците от гимназията в инициативите на университета. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега