Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Акцията по залесяване в Поморие ще се проведе на 1-ви април

Акцията по залесяване в Поморие ще се проведе на 1-ви април

Залесяването в Държавен горски разсадник – Поморие трябваше да се състои на 24-и март, но лошото време попречи на организаторите и доброволците. Събитието бе отложено и днес бе оповестена новата дата - в първия ден от месец април, от 10 часа.

Благотворителната акция на Обществен дарителски фонд - Бургас под мотото “Включи се! Посади дърво!” ще се проведе на 1-ви април. Залесяването в Държавен горски разсадник – Поморие трябваше да се състои на 24-и март, но лошото време попречи на организаторите и доброволците. Събитието бе отложено и днес бе оповестена новата дата - в първия ден от месец април, от 10 часа.

Благотворителната инициатива е посветена на Световния ден на гората (21-ви март) и в нея може да се включи всеки желаещ. Събитието се провежда за трета поредна година с  призив към гражданското общество да опазва горските площи и да се отнася с грижа към природата. Идеята е всяка година кампанията да се провежда на територията на различна община. През изминалите две години  тя бе проведена в Бургас и Айтос. Тази година е ред на Поморие.

В инициативата ще вземат участие областният управител Вълчо Чолаков, кметът на Община Поморие Иван Алексиев, институции, учебни заведения, граждани, представители на Обществен дарителски фонд-област Бургас и др. Осигурени са дръвчета и всеки, който желае може да се включи в залесяването. Единственото, което трябва да носите със себе си е усмивка, желание и ентусиазъм, призовават организаторите.

Освен подпомагане възстановяването на горите, акцията има за цел да насърчи младите хора да израстват, като едни добре информирани по проблемите на околната среда граждани. Да се грижат за заобикалящата ни среда, да я пазят и обогатяват. С глобалните метеорологични промени, които настъпват ние трябва да поддържаме горите, които  са “белите дробове” на нашата Земя и съхраняват живота на нашата планета. Без гората не можем нито днес, нито утре, нито в бъдеще.

Тази година темата на Световния ден на гората бе “Горите и водата”. Лесовете покриват една трета от повърхността на планетата ни и представляват най-разнообразните на биологични видове екосистеми. 1,6 млрд. души разчитат на горите, за да оцелеят. А между гората и водата има неразривна връзка.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега