Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общинските съветници нищят разширяването на Синята зона

Общинските съветници нищят разширяването на Синята зона

Започна 9-тото по ред заседание на бургаския общински съвет. 58 са точките в предварителния Дневен ред. Под точка 1 е записана една от най-горещите теми този месец - новото разширяване на Синята зона. Докладната е внесена от зам.-кмета по Финанси, бюджет и икономика - Красимир Стойчев.

Започна 9-тото по ред заседание на бургаския общински съвет. 58 са точките в предварителния Дневен ред. Под точка 1 е записана една от най-горещите теми този месец - новото разширяване на Синята зона. Докладната е внесена от зам.-кмета по Финанси, бюджет и икономика - Красимир Стойчев.

Според него, наличните в момента 3 900 паркоместа в платеното паркиране в града са недостатъчни. Голяма част от приходящите автомобили успяват да избегнат платеното паркиране като задръстват някои и без това натоварени артерии в периферията на Центъра.

Против това разширение днес се обяви Георги Дражев от НФСБ. В отговор пред общинските съветници Стойчев коментира, че в момента има над 173 000 автомобили в Бургас, като само през последните няколко дни са регистрирани нови 700. Това означава, че са необходими решителни мерки за справяне с проблема.

Зам.-кметът даде за пример големи градове в света, където паркирането в центъра на града е дори забранено за граждани, които не живеят в района. Предвид размерите на Бургас, при нас решението е по-строга регулация - разширяване на Синята зона, определяне на периодите за безплатно паркиране и обособяването на нови паркинги. 

Основната ябълка на раздора бе Синята зона във Възраждане и до МБАЛ - Бургас. В крайна сметка, пред Окръжна болница паркирането в първия един час ще бъде безплатно. Няколко от каретата във Възраждане също влязоха в Синя зона за платено паркиране с подкрепата на болшинството от общинските съветници.

До края на заседанието общинските съветници отново ще обсъждат финансирането на финансовото подпомагане на бургаските спортни клубове. В дневния ред влиза и присъединяването на Бургас към проектно предложение с работно заглавие „Смекчаване въздействието на климатичните промени, чрез намаляване влиянието на топлинните острови в градската среда“. Предложението е на зам.-кмета на Бургас - Руска Бояджиева.

Общинските съветници ще нищят и инвестирането в надграждане и подобряване на системата за управление на отпадъците, временното изместване на Вечерна гимназия "Захари Стоянов" – Бургас на територията на СОУ "Д. Дебелянов" – Бургас до завършването на реконструкцията на сградата на бившето сиропиталище, както и провеждането на рибен фестивал в Бургас и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега