Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Александър Симов: БСП направи и невъзможното да има съгласие и диалог

Александър Симов: БСП направи и невъзможното да има съгласие и диалог

"България се нуждае от редовен кабинет"

„Ние не бързаме с връщането на мандата, задържахме го достатъчно и се опитахме, направихме максималното, за да проведем разговори  с останалите партии без ГЕРБ и ДПС, да се опитаме да създадем някакво поле за съгласие. Нашата протегната ръка не беше приета. “Демократична България“ не се явиха на разговорите, а “Има такъв народ“ дойдоха само, за да ни информират, че няма да подкрепят правителство с третия мандат. Оттук нататък задържането на мандата става безсмислено и затова решихме, че във вторник ще върнем мандата.“ Това заяви народният представител от парламентарната група на „БСП за България” Александър Симов в ефира на БНТ.

Той обясни, че след като мандатът бъде върнат президентът има право да удължи работата на Народното събрание с ден-два, колкото до бъде приета актуализацията на бюджета. В предаването “Денят започва“ той коментира, че този парламент работи повече от месец и всички законопроекти, които тепърва останалите партии искат да се разглеждат, е имало предостатъчно време те да бъдат вкарани и обсъдени.

„Тези законопроекти бяха вкарани едва сега, накрая, знаейки, че този парламент няма политическо време, с идеята някои партии да имат с какво да се занимават в предизборната си кампания.“ Той допълни, че от “Демократична България“ са можели да дойдат на срещата с БСП, където да изложат желанието си за законопроектите. „Направихме всичко възможно да има диалог и няма да приема някой през медиите да ни казва какво да правим“, каза още той.Социалистът заяви, че ни предстои предизборна кампания, в която основна тема ще бъде кой е виновен да стигнем до новите предсрочни избори. „Този отговор ще го дадат избирателите, то БСП не може да бъде винена за това. Участвахме в преговорите при първия мандат, направихме и невъзможното да има някакво съгласие, защото България се нуждае от редовен кабинет“, категоричен бе той. „Опитахме се да съберем мнозинството, но срещнахме голяма доза партиен егоизъм“, допълни той.

Александър Симов коментира изявлението на Слави Трифонов, че при нови избори на всяка цена ще има правителство: „Смятам, че няма нищо, което може да се случи след третия мандат, което да не може да се случи сега. И при условия там, където трябваше да има диалог, се чуваха думи като “продажници“ и “предатели“ съм лек песимист за това какъв диалог ще има и при новите избори. Смятам, че това са избори, които никой не иска, хората искаха редовен кабинет“, отбеляза Симов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега