Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нинова: Сглобката превръща България в наказателна колония за мигранти

Нинова: Сглобката превръща България в наказателна колония за мигранти

"Борисов да не се прави на „ни лук ял, ни лук мирисал“ - председател е на Външна комисия"

„На 8.02.2024 г. малък чартър, организиран от Баварската държавна служба за убежище и репатриране и придружен от федералната полиция излетя от летище Мюнхен за София, България с 23-ма души, които трябваше да напуснат страната. Сред репатрираните бяха 6-ма души, осъдени по закон,  наред с други неща за убийство, непредумишлено убийство, тежка телесна повреда, сексуални престъпления, утежняващи грабежи и пране на пари“.С тези думи, цитирайки официален документ на немски език от 8 февруари 2024 г. за „Успешно депортиране на престъпници в България“ лидерът на БСП Корнелия Нинова постави пред Мария Габриел проблема с връщането на бежанци у нас и неяснотата по това какво е договорило правителството.  

От парламентарната трибуна и пред медиите по-късно Корнелия Нинова посочи още, позовавайки се на официалното съобщение на Баварската държавна служба за убежище и репатриране: „Беше и е важно за държавната служба за убежище и по репатриране по всяко време да дава приоритет на връщащите се престъпници, които трябва да напуснат страната, подчерта Аксе Шролайн, президент на баварската държавна служба за убежище и регистриране“. Официалният документ в оригинал на немски беше раздаден на представителите на медиите. По думите на лидера на БСП – „за да няма спекулации. Чухме, че Денков отрича, но ето, това е документ отвън, не го пишем ние, нито си го измисляме“. „Борисов да не се прави на „ни лук ял, ни лук мирисал“ – Външно министерство е на ГЕРБ, Борисов е председател на Външна комисия“, каза още Нинова.

Лидерът на БСП се обърна към Мария Габриел: „Като външен министър би трябвало да организирате и водите преговорите за присъединяването ни към Шенген. Вие отстъпихте от българския национален интерес и ни приеха само по въздух и вода. Това означава, че вие признахте, че България е втора ръка страна и българския народ е второстепенен народ в ЕС. Защото всички знаем, че България изпълни условията по Шенген. Но вие позволихте това унизително отношение към България. И то срещу това съобщение на баварската служба за репатриране, за престъпници, така пише“.Нинова добави: „Връщат вече и от Германия, не само от  Австрия, още и още държави се присъединяват към връщането на престъпници в България“.

И постави въпросите: „По време на преговорите, които водихте, г-жо Габриел, стана ли дума за това? Какви точно договорки постигнахте, колко точно души да върнат в България по Дъблинския регламент и дали изобщо е станало дума, че ще се предпочитат хора осъдени по закон за убийство, непредумишлено убийство, тежка телесна повреда, сексуални престъпления, утежняващи грабежи и пране на пари?“.

Лидерът на БСП подчерта: „Ето, това постигна сглобката. Ето, това постигна това мнозинство. Шенген ли?! Само преди няколко дни отново от Австрия ви зашлевиха и казаха, че за сухопътен Шенген не можете да мислите в близко време. Защо опропастихте бъдещето на България и какво точно договорихте за тези престъпници?“След отговора на външния министър Габриел, Корнелия Нинова заяви, че ще зададе въпроси и към министъра на вътрешните работи що се отнася до това  къде ще отидат тези хора. „Защото по европейско право осъдените с влязла в сила присъда трябва да лежат в затвора – особено за убийства, сексуални посегателства и т.н. А вие най-вероятно ще ги настанявате в бежански лагери и ще се разхождат свободно между нас“, посочи лидерът на социалистите.

И продължи, обръщайки се към Мария Габриел: „Само че въпросът ми към Вас беше – когато сте водили преговорите - а Вие сте лицето, което води тези преговори, дали изобщо сте говорили за това? Какви хора ще се връщат – не ми отговорихте. Колко на брой – не ми отговорихте. По какъв начин – не ми отговорихте. Превръщате България в наказателна колония, в която в  България се настаняват престъпници, осъдени, с влезли в сила присъди."„Много е хубаво, че България ще седне на масата и ще участва в разговорите. Въпросът е как ще участва. Защото досега това, което показахте е послушание чуждопоклоничество, съгласие с всичко за сметка на българския национален интерес. Ако по същия начин ще участвате  и за в бъдеще – то мисля, че няма смисъл“, заключи лидерът на БСП.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега