Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Алексей Петров остава окончателно в ареста

Алексей Петров остава окончателно в ареста

Алексей Петров остава окончателно в ареста, реши Софийският апелативен съд. Решението не подлежи на обжалване. Главният обвиняем по делото „Октопод” беше върнат в ареста на 3 май, когато СГС промени мярката за неотклонение на Петров от “подписка“ в най-тежката – “задържане под стража“.

Алексей Петров остава окончателно в ареста, реши Софийският апелативен съд.  Решението не подлежи на обжалване. Главният обвиняем по делото „Октопод” беше върнат в ареста на 3 май, когато СГС промени мярката за неотклонение на Петров от “подписка“ в най-тежката –  “задържане под стража“.

Като причина за решението си СГС посочи свидетелските показания на сестрата на починалата преди години винена кралица Роза Георгиева -  Донка Матева, и бившият служител на НСО Пламен Устинов, че Петров се е опитвал да им въздейства и да ги накара да лъжесвидетелстват.

Баретата обжалваше наложената мярка за неотклонение с мотивите, че винаги се е явявал на заседанията и никога не е възпрепятствал процеса и заради това, че свидетелските показания не могат да са единственото доказателство, тъй като магистратите не могат да решават дали те са истина или не. Обвинението представи доклади, които показват, че колата на бившата барета е била спряна през януари на изхода Ямбол и в нея се е возела Матева.    

Съдът прецени, че наложената му по-лека мярка очевидно не е в състояние да му попречи да извърши престъпление и най-вече да оказва въздействие върху свидетелите по един или друг начин. Магистратите прецениха, че показанията на Донка Митева и Пламен Устинов са доказателства за това. Освен това, има опасност подсъдимият да извърши престъпление срещу правосъдието.

Двамата свидетели разкриха, че Алексей Петров ги накарал да лъжесвидетелстват по делото срещу него. Устнов дори разказа, че бившият съветник в ДАНС му поръчал убийството на един от най-богатите българи - Васил Божков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега