Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Алексиев: Не ни е самоцел да вземем санаториума, искаме да го спасим!

Алексиев: Не ни е самоцел да вземем санаториума, искаме да го спасим!

Поморийският градоначалник заяви, че Общината има готовност да инвестира 1 млн. лева в ремонт.

„На нас не ни е самоцел да вземем този санаториум, ние искаме да го спасим. Правим го заради служителите, които са местни хора, поморийци. Няма да позволя по този начин да се разграбва земя. Няма да позволя по този начин хората да останат на улицата“. Това заяви днес кметът на Поморие Иван Алексиев пред бургаски журналисти, часове след като опитът му за среща със служителите на Военния санаториум пропадна. На нея се явиха единствено синдикалния лидер и още един служител. Според последния, персоналът е бил заплашен, че ще остане без работа, ако отговори на поканата на градоначалника.

Алексиев определи прехвърлянето на преструктуриране на БДПЛР „Свети Георги” – гр. Поморие (Военният санаториум), включвайки го в активите на търговско дружество „Вита” ЕООД като опит за скрита продажба  на лечебното заведение. Но според него то може да просперира, стига да има работещо ръководство.

В резултат на прехвърлянето, новата година ще започне с безработица за 70 души, на които било обещано, че ще се върнат на работа след три месеца. Те били необходими за прехвърляне на собствеността, лицензиране и ремонт. Според Алексиев обаче този срок може да надхвърли 1 година, в която тези 70 души ще бъдат на борсата, без гаранции, че след това ще бъдат назначени отново.

Поморийският градоначалник заяви, че Общината ще се бори за стопанисването на санаториума и има готовност да инвестира 1 млн. лева в ремонта, които са предвидени още в бюджета за 2017-а година. Общинският съвет също застана зад гърба на кмета. Председателят Адам Адамов посочи, че съветниците напълно ще подкрепят предприетите от Алексиев и Общината действия.

„Гарантирам, че ще запазим публичния характер на терена, за да нямаме право на разпоредби върху него. Гарантирам запазване на всички привилегии на  военнослужещите и военните инвалиди. Гарантирам ново, читава ръководство“, допълни поморийският кмет.

Той посочи, че към момента лечебното заведение генерира близо 2 млн. лева приходи. 700 000 лева били средствата по програми за рехабилитация по НОИ, а 400 000 лева постъпвали от държавата за лечението на военни. С приходящия поток сумата надхвърляла 1,5 млн. лева и гонела 2 млн.

По думите на Алексиев вече са предприети действия за оборване на решението на Министерски съвет за прехвърлянето. Общината била готова дори да атакува акта за дарение на имота, позовавайки се на волята на дарителя.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега