Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Алексиев: Обособяваме плажна ивица и заустваме канализацията в Ахелой

Алексиев: Обособяваме плажна ивица и заустваме канализацията в Ахелой

Изграждане на обхода на Ахелой, обособяване на плажна ивица и заустване на канализацията в Пречиствателната станция за отпадни води в Равда, обещаха на жителите на Ахелой кандидатът за кмет Иван Алексиев и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ-Поморие по време на срещата им в местното читалище.

Изграждане на обхода на Ахелой, обособяване на плажна ивица и заустване на канализацията в Пречиствателната станция за отпадни води в Равда, обещаха  на жителите на Ахелой кандидатът за кмет Иван Алексиев и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ-Поморие по време на срещата им в местното читалище.

На срещата присъства и кандидатът за още един мандат за градоначалник на Община Бургас - Димитър Николов, който даде подкрепата си за Иван Алексиев и кандидата за кмет на Ахелой от ГЕРБ Михаил Кондакчиев.

Представата на Кондакчиев за развитие на Ахелой като красив туристически град се припокрива изцяло с тази на Алексиев и кандидатите за общински съветници. Той обърна внимание на факта, че не може да изпълни амбициозната си програма за управление без съдействието на общинския кмет и неговия екип в местния парламент.

Сред най-важните приоритети в нея е изграждането на плаж в град Ахелой, който от своя страна не може да съществува без заустване на канализацията в Пречиствателната станция за отпадни води в Равда. Това е много важен проект за региона, за който министър Нона Карджова е потвърди, че ще има финансиране в рамките на 100 млн. лв. Друг много важен проблем е отлагания с години въпрос за изграждането на обхода на града. По проекта е започнало да се работи от 2007 г. и до момента сегашното управление на общината не е започнало да работи по този въпрос. 

 Иван Алексиев потвърди, че той ще стартира във втората половина на 2012 г., като финансирането е държавно и е осигурено. Предстои стартиране на отчуждителните процедури във връзка с изграждането на обхода на града, като обезщетението на собствениците на отчуждените терени ще се извършва на пазарни цени. Беше засегнат въпроса за липсата на Общ Устройствен План в цялата община Поморие, в това число и в Ахелой, без наличието на който не може да има подземна и надземна инфраструктура, както вилна и промишлена зони.

Иван Алексиев и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ обещаха, че ако поемат управлението на община Поморие най-големия приоритет за тях ще бъде делегирането на самостоятелен бюджет на кметовете на Ахелой и на останалите населени места в рамките на общия общински бюджет.

Всички гости на черноморския град бяха единодушни, че през подследните 8 години в община Поморие и специално в Ахелой много проблеми не са били решени и се е работило на парче. Присъстващите ахелойци взеха отношение по много от темите в дискусията и като наболял проблем се открои състоянието на детската градина в Ахелой. Още по-неразбираемо за тях е отношението на сегашната местна власт, заради това, че има проект за осъвременяване на тази детска градина и обещани един милион лева, които, както се оказа, имат само виртуално проявление!

Видеоматериал от срещата може да откриете в сайта на Иван Алексиев!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега