Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Андрей Рунчев, ГЕРБ: Срещите ни с хората ни дават самочувствие, че ще успеем

Андрей Рунчев, ГЕРБ: Срещите ни с хората ни дават самочувствие, че ще успеем

"Горди сме, че по наша инициатива успяхме да осигурим средства за започването на най-приоритетния обект в Бургас, който обаче е с национално значение - Университетската детска болница "Св. Анастасия". Хиляди деца и родители ще имат осигурено висококачествено здравеопазване, което неминуемо ще промени Бургас и региона."

Андрей Рунчев е завършил Английската гимназия в Бургас. Икономист по образование. Семеен с две деца. От 15 години работи в сферата на обществения транспорт, контрол и организация на движението и паркирането. 

Участвал е в мащабното изграждане на градското видеонаблюдение и развитието на интелигентните транспортни системи в Бургас. Бил е народен представител в 48-ото и 49-ото НС. 

А преди да стане част от групата на ГЕРБ-СДС в Парламента, е бил дългогодишен директор на ОП „Транспорт“ в Община Бургас. От две години е общински ръководител на ГЕРБ в Бургас. 

- Това са шести парламентарни избори в рамките на три години. В каква кондиция и с какви амбиции тръгвате в тази предизборна кампания?

- Да, налага се да гласуваме за пореден път в последните години, но ситуацията го изисква и се надявам след тези избори да имаме така желаната стабилност в държавата. Нашите структури са в добра кондиция, срещите ни с хората ни дават самочувствие, че ще успеем да представим своята програма и управленски решения по начин, по който би ни дало максимално широка подкрепа и възможност за основно участие в едно бъдещо управление.

- Срещате се с много хора, какво Ви казват те? Усещате ли демотивация сред гражданите заради това, че за пореден път им се налага да ходят до урните? Питат ли Ви защо се случва така?

- Да, има такива настроения сред хората. Това е разбираемо и е нормално да получаваме подобни въпроси и критика, че не можем "да седнем и да се разберем". Опитваме се да ги мотивираме, като им представяме програмата, която сме заложили за изпълнение. Разясняваме им и проектите на кметовете от региона, които се стремят да получат средства за изпълнението им. На всички избори ние, освен националната, представяме и нашата регионална програма и така през призмата на местните политики успяваме да наблегнем на значението, което всеки местен народен представител има за разрешаването на проблеми и развитието на всяко населено място. 

- Какво успяхте да изпълните от поетите си ангажименти в 49-тото НС?

- Програмата ни винаги е била амбициозна и съобразена с нуждите на хората. Самите граждани ни поставят задачи, посочват ни проблеми и ни дават идеи.За мен най-важното, което успяхме да направим, е фактът, че за първи път от няколко години приехме бюджета на държавата в срок. Това от своя страна даде възможност на всяка една община да успее да гласува собствения си бюджет и съответният кмет да започне да изпълнява своите проекти и поети ангажименти към нас, хората, които живеем в общините.Важно е да отбележим и факта, че за първи път в бюджета бяха включени поименно обекти от значение за всяка една от всички 256 общини в България. 

С подкрепата на ГЕРБ-СДС проектите бях гласувани с голямо мнозинство и това със сигурност ще даде възможност нашите общини да се развиват и да предлагат по-добро качество на живот за хората. Горди сме, че по наша инициатива успяхме да осигурим средства за започването на най-приоритетния обект в Бургас, който обаче е с национално значение - Университетската детска болница "Св. Анастасия". Хиляди деца и родители ще имат осигурено висококачествено здравеопазване, което неминуемо ще промени Бургас и региона. Осигурихме средства и за проектиране на новия Факултет по фармация в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас. 

Само преди дни професор Бозов презентира пред академичната общност, кметове на общини,  общественици и кандидати за народни представители проекта за бъдещия факултет и се надявам, че с общи усилия това скоро ще стане факт. Бургас трябва да се утвърди като студентски град.Също така, след няколкогодишни усилия успяхме да заложим средства за изграждане на Кръвен център в Бургас - една изключително важна придобивка за нашия регион. В момента при спешна нужда от кръв за  нуждаещ се пациент, трябва да пращаме линейка до Варна или Стара Загора, а това понякога е фатално.

Естествено, времето не ни стигна да осъществим още от заложеното в нашата програма. Поради обстоятелствата в управлението някои от нашите ангажименти не успяха да достигнат до пленарна зала или да бъдат внесени в комисии за разглеждане.


- Всички социолози предвиждат първо място за ГЕРБ. Колко мандата от Бургас ще успеете да спечелите според Вашите проучвания?

- Ние имаме самочувствието, че сме най-подготвената партия и имаме най-широка подкрепа в обществото. Със сигурност ще разчитаме да надградим своя изборен резултат и да увеличим броя на мандатите, които ще спечелим.

- А приоритетите? За какви проекти на Бургас и региона ще лобирате този път?

- Винаги излизаме и с регионална програма, за нас развитието на общините е основен приоритет. При всички срещи с граждани подчертавам, че ние сме си местни хора, живеем си в нашите населени места, нашите семейства са тук, децата ни учат тук. Затова средата, в която живеем, е важна за нас и ние се стремим да подкрепим и да се "преборим" за максимално много средства за проектите, които кметовете на общините в нашия регион са подали за финансиране. Споменахме болницата, Факултета по фармация, за които ще е нужно финансиране за изграждане. 

Като наш приоритет отново залагаме изграждането на четирилентови пътища от областния център до общините Айтос, Средец, Царево и Малко Търново. Наша цел ще бъде да се осигурят средства за проектиране и изграждане на изцяло ново ГКПП Малко Търново, защото сегашните условия са меко казано обидни, както за служителите на пункта, така и за всички наши съграждани и гости, които се движат в двете посоки. 

Пословичните задръствания силно компрометират нашия туризъм и оставят неприятно чувство във всеки от нас, който преминава границата.Ние продължаваме да настояваме, че програмата за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради трябва да продължи. Трябва да се осигурят средства за всички блокове в т. нар. резервен списък. Държавата има възможност и е длъжна да направи необходимото, за да имаме максимално много санирани блокове.

- Вие сте общински ръководител на ГЕРБ в Бургас – доколко голямо предизвикателство е да сте местен лидер на най-голямата и силна политическа партия? 

Общинската структура е многобройна и добре организирана. Но за това е нужна много работа и силен екип. Благодарен съм на колегите, с които работим вече дълги години. Непрекъснато идват и нови хора, с техните идеи и желание за развитие. Това е естествен процес, партията е жива структура. Ако има нещо, което ни отличава от други големи общински организации и ни дава допълнително самочувствие, то това е фактът, че града се управлява изключително добре и имаме своя естествен лидер – Димитър Николов. 

Ако отстрани изглежда, че нещата са лесни, това не е точно така. Както казах, нужна е всекидневна работа, темпото на управление на кмета и на Бургас е много високо, и трябва да сме подготвени за тези предизвикателства. Всички сме част от един отбор - кметове, общински съветници, народни представители, членове на партията и сдружението, симпатизанти, и ще работим за убедителна победа на 9 юни.

Политическа реклама! 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега