Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелкова: Туристическият бранш може да се възползва от оперативните програми за подпомагане

Ангелкова: Туристическият бранш може да се възползва от оперативните програми за подпомагане

"Не е вярно, че работя срещу бранша и организациите. Разбирам напрежението. Секторът е един от най-засегнатите - той буквално не функционира в момента".

"Напрежението го има и то е разбираемо на фона на кризата, която никой не очакваше. Има щаб, който е създаден още на 3 февруари. Няма как да отговаряме на изискванията само на едни хора, които искат на всяка цената мерките да работят. Много е важно да се намери баланс. Нека не гледаме на туризма като на сектор, който е встрани. Той е част от българската икономика и е най-засегнат. Мерките на правителството касаят и него, включително възможности за безлихвени заеми".

Това коментира министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на NOVA, като подчерта, че много от оперативните програми са насочени именно към такива отрасли като туризма. Предстои да се изготви грантова схема за средните и малки предприятия. От тези нови мерки ще могат да се възползват ресторантьори, хотелиери, туроператори. 

"Не е вярно, че работя срещу бранша и организациите. Разбирам напрежението. Секторът е един от най-засегнатите - той буквално не функционира в момента", коментира още министърът по повод поисканата от бранша нейна оставка поради "липса на стратегия за работа в извънредното положение и на диалог с отрасъла".

"Над 12 000 потребители са членове на потребителската организация. 48% от подалите заявления за мярката 60/40 са от туристическия бранш. Всяка една мярка се обсъжда между министрите и асоциациите. Важно е да се осигури глътка въздух и за работещите. Работи се по мярка, която да стартира веднага след падане на извънредното положение и да подпомогне работниците. За мен е важно да си върша работата. Със сигурност с колегите не сме перфектни и всеки ден има необходимост от промяна в мерките", добави още Ангелкова и категорично отрече да има намерение да подава оставка.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега