Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелов: Имунизираните с AstraZeneca ще могат да получат втора доза от нея или от друга ваксина

Ангелов: Имунизираните с AstraZeneca ще могат да получат втора доза от нея или от друга ваксина

"Притеснени сме от съобщенията за ваксината на Janssen в САЩ. До края на деня очакваме становище от ЕМА как ще процедираме", коментира още проф. Ангелов, който днес присъства на получаването на лекарствения продукт „Ремдесивир”от представители на регионални здравни инспекции в страната.

"Хората с първа игла на AstraZeneca, които искат, могат да си поставят втората доза, тъй като мнението на здравните специалисти е, че тя е безопасна и ефикасна. Тези, които не желаят да си я поставят, за тях ще бъде взето решение с какво може да бъде заменена от наличните в страната. Вариантите са два - ваксината на Pfizer и тази на Moderna. Няма проучвания за смесване на ваксините. Големи европейски държави го направиха, нашите експерти продължават да мислят по въпроса. Очаквам до края на седмицата експерно решение, ще се доверя на тяхното мнение", заяви проф. Ангелов на брифинг.

"Притеснени сме от съобщенията за ваксината на Janssen в САЩ.  До края на деня очакваме становище от ЕМА как ще процедираме", коментира още проф. Ангелов, който днес присъства на получаването на лекарствения продукт „Ремдесивир”от представители на регионални здравни инспекции в страната.

Наблюдава се тенденция за почти всички области в страна за спад на новозаболелите. Броят на приетите в лечебни заведения и на тези в интензивни отделения също е намалял.  Тази тенденция дава възможност на медиците „да дишат по-спокойно”, обясни министърът. Решение за разхлабване на мерките може да бъде взето след анализ на двуседмичните данни, които се представят в четвъртък.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега