Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Англия минава под тотална карантина за срок от 4 седмици

Англия минава под тотална карантина за срок от 4 седмици

Строгите ограничения бяха предложени от премиера Борис Джонсън. Те ще бъдат гласувани в сряда и да влязат в сила в четвъртък.

Англия минава под карантина за срок от 4 седмици. Строгите ограничения бяха предложени от премиера Борис Джонсън, след като Обединеното кралство премина психологическата граница от 1 млн. потвърдени случаи на Covid-19. Те ще бъдат гласувани в сряда и да влязат в сила в четвъртък, като за момента се очаква предложението да получи одобрение от Парламента.

Ако влезе в сила карантината, считано от 5 ноември ще бъдат затворени всички пъбове, ресторанти, фитнес центрове, салони за красота, театри, кина, плувни басейни и търговски обекти, които не търгуват с жизнено необходима стока. Посетители няма да посрещат и храмовете, които ще могат да отварят единствено за благотворителна дейност, погребения или грижа за деца. Отворени могат да останат училищата, колежите и университетите, предава ВВС.

Гражданите ще могат да напускат дома си, ако не могат да работят или учат дистанционно. Позволено ще бъде излизането за пазаруване, леки тренировки на открито, за да полагат доброволчески труд, да се погрижат за близък в нужда, или за да потърсят медицинска помощ. Събиранията на открито или закрито ще бъдат забранени. Позволено ще бъде две лица от различни домакинства да се срещнат на открито публично място. Остава в сила и позволението самотно живеещи лица, както и самотни родители, да се събират с друго домакинство с цел взаимопомощ и подкрепа.

Към момента ежедневната статистика показва по 20 хил. нови случаи на коронавируса дневно. Експерти изразиха тревога, че математическите модели показват напълно реалистична вероятност броят на жертвите да надвиши 80 хил.

Джонсън коментира, че 4-седмичната карантина е необходима и може да помогне за това Англия да посрещне по-спокойно Коледа и Нова година.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега