Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

АПИ: Продължава разчистването на пътищата в Северна България

АПИ: Продължава разчистването на пътищата в Северна България

В момента затворени за движение за всички видове превозни средства са Троянския и Твърдишкия проход.

Продължава разчистването на пътищата в Северна България. В област Разград е ограничено движението за всички моторни превозни средства. На отсечките Разград – Търговище, Разград – Русе, Разград - Побит камък на места преспите достигат до 2-3 метра. В областите Варна и Добрич се работи по разчистването и уширяването на отсечките от третокласната пътна мрежа, по които движението е ограничено заради снегонавявания.

622 снегопочистващи машини са на терен и обработват републиканските пътища, съобщи в сутрешния блок на бТВ председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Ясен Йорданов. От началото на снеговалежа пътните управления и пътноподдържащите фирми работят в постоянна координация с полиция и пожарна, за да се осигури безопасното пътуване на гражданите при тежките метеорологични условия от събота и неделя. Той обясни, че технологията на почистване изисква технологично време, а обилният снеговалеж и неподготвените за зимни условия тежкотоварни автомобили допълнително са затруднили работата на снегопочистващата техника.

В момента затворени за движение за всички видове превозни средства са Троянския и Твърдишкия проход. Спирането на трафика по Твърдишкия проход е поради аварирането на два ТИР-а, които са навлезли в прехода въпреки знака за ограничение на движението на камиони над 10 тона. Екипите работят по изтеглянето им. Със специален кран ще бъде изтеглен камион, с турска регистрация, аварирал на територията на област Сливен на излизане от Твърдица. Той превозва бетонови тръби и е с товар над 30 тона, при разрешени 10 тона.

През нощта и вчера директорите на областните пътни управления са били в непрекъсната връзка с областните управители, за да се осигури възможност на аварийните екипи да възстановят електроподаването в засегнатите райони, подчерта инж. Йорданов.

Агенция „Пътна инфраструктура“ отново апелира шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега