Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

И ЦСКА преклони глава пред Черноморец. Бургазлии с осма поредна победа

И ЦСКА преклони глава пред Черноморец. Бургазлии с осма поредна победа

Пред ентусиазираните зрители, изпълнили зала „Бойчо Брънзов“, сред които и кметът Димитър Николов, бургазлии подчиниха и гранда ЦСКА с 95:82.

Вдъхновеният отбор на „Черноморец“ успя да спечели осмата си поредна победа в Националната баскетболна лига.

Пред ентусиазираните зрители, изпълнили зала „Бойчо Брънзов“, сред които и кметът Димитър Николов, нашите подчиниха и гранда ЦСКА с 95:82 /26:16, 19:13, 28:30, 22:23/.

Въпреки отсъствието на една от основните фигури в селекцията на треньора Васил Евтимов – 210 сантиметровият Тони Троша, „акулите“ показаха, че „хапят“ здраво от началото на сезона. С точни действия и прецизна отборна игра „Черноморец“ превъзхождаше съперника си по всички компоненти и закономерно взе първата част с 10 точки аванс – 26:16. До почивката разликата набъбна с още 6 точки. Полувремето дойде при резултат 45:29.

Вторите 20 минути бургаските баскетболисти изиграха умно и не позволиха на „червените“ да се доближат опасно, като най-малката разлика в точките беше 9.

Изключително силен мач изигра Христо Захариев. Като истински капитан той поведе съотборниците си с 27 точки в личната си сметка. Закономерно Захариев стана MVP в дербито между първите два тима във временното класиране.

Съществен дял за постигнатия успех имаха и всички останали, появили се в игра. След контузия на ръката на полето се завърна и Евгени Хаджирусев.

Травис МакКонико отбеляза 21 точки. С дабъл - дабъл от 17 точки и 16 борби завърши Шон Смит. С много голям принос за победата на нашите е и резервата Николай Георгиев, който в отсъствието на Тони Троша получи повече игрови минути от треньора Васил Евтимов като му се отплати с прецизна стрелба и 16 точки.

Във временното класиране „Черноморец“ е едноличен лидер с 8 победи от 8 мача и актив от 16 точки. Следват „Балкан“ с 6 победи и 2 загуби и 14 точки, ЦСКА с 5 победи и 3 загуби и 13 точки.

Следващия девети кръг „Черноморец“ гостува на пловдивския „Академик“. Мачът е на 29 ноември, сряда, от 19:00 часа в зала „Сила“.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега