Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Арх. Найденова: Основната ни цел е борбата с презастрояването и опазването на природата в Царево

Арх. Найденова: Основната ни цел е борбата с презастрояването и опазването на природата в Царево

"Многократно с читалището в Синеморец организираме почиствания на дивите плажове и ред други инициативи. Затова и видях в лицето на Емил Пейчев съмишленик. Той се бори непрекъснато срещу нередности, колкото и да му е трудно. Трябва да има и такива хора като него", категорична е арх. Найденова.

Известен и доказал се архитект, човек стъпил здраво на земята и успял да развие собствения си бизнес без протекции и зависимости, арх. Илина Найденова решава да се включи в предизборната надпревара в Царево в качеството на кандидат за съветник от листата на ПП „Продължаваме промяната”, начело с Емил Пейчев.

Какво я кара да вземе това решение и защо избира страната, на която да застане, ето какво споделя тя: „Защо се включвам ли?Защото аз винаги съм граждански  активна. Председател съм на читалищното настоятелство в село Синеморец. Смея да твърдя, че то е основният двигател на всички събития, които са се случили досега в селото. Това може да се види и от страницата на читалището. Вече три години работим и мисля, че въпреки трудностите, се справяме. Основната ни цел е обаче е борбата с презастрояването и опазването на природата. Многократно с читалището организираме почиствания на  дивите плажове и ред други инициативи. Затова и видях в лицето на Емил Пейчев съмишленик. Той се бори непрекъснато срещу нередности, колкото и да му е трудно. Трябва да има и такива хора като него.

Относно това какво не и харесва в община Царево, тя направи интересна аналогия:„Ако трябва да кажа, бих сравнила Синеморец с едно ”доведено дете” на общината, което не го обичат много майка му и баща му в Царево. На какво се дължи това не зная, но всички тук имаме усещането, че не се работи достатъчно за развиването на това място, а по-скоро са го забравили. Ето само един пример - пречиствателно съоръжение, за което толкова години се говори, така и нищо не се е случило. Улиците ни - дори не по цяла, а само по един участък на улица се асфалтира всяко лято. Това е. Има стотици хора, влюбени в това място заради уникалната му природа. И ако мога да кажа, че с големите хотели отпреди 15-20 години вече сме свикнали, но сме доста ревниви към новите хотели край брега".

За нея общината неглижира проблемите им, дори и на самото читалище.„От две години се борим за сградата на старото кметство за нуждите на читалищното настоятелство. Но няма никакъв отклик. Тази сграда се руши, всичко е в мухъл, покривът тече... има една библиотека и съчувствам на тази жена, която работи там. Нашата кауза на цялата група, която сме по-дейни е този двор да бъде съхранен, да не бъде продаван и застрояван. Нека да се превърне в културен център. Поискахме поне една стая, но и това ни беше отказано. Без никакви мотиви, тотално игнориране.”

Дали промяна в Царево може да има, тя е категорична:„Защо не? Но това зависи от всички нас. Ако в Общинския съвет влязат нови хора, с нови идеи, защо да не се случат и нови неща?! Затова нека на предстоящите избори всички излязат и изразят своята позиция. Защото бъдещето е на младите, които трябва да го вземат в собствените си ръце. Това е начинът в една демократична държава да покажеш как искаме  да живеем – ние и нашите деца".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега