Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петя Панайотова: Уморих се да чакам някаква промяна

Петя Панайотова: Уморих се да чакам някаква промяна

Като медицински специалист мисли, че може да бъде полезна и акцентира върху проблемите в здравеопазването в общината.От липсата на нормално изглеждащо здравно заведение до пълната липса на медицинска грижа по селата.

 Уморих се да чакам някаква промяна! Така най-кратко отговаря на нашия въпрос Петя Панайотова, кандидат за общински съветнки от листата на ПП, за мотивите ѝ да се включи в политическия живот на община Царево.

„Уморих се да гледам как хората в този град имат зависимост и се страхуват да кажат дори какво мислят. Това ме накара да вляза в този екип от чисти хора и заедно да се опитаме да помогнем тази промяна най-после да стане факт. Въпреки, че си давам сметка колко ще бъде трудно заради страха в този град, не може да стоим безучастно и да чакаме някой да ни свърши  работата", споделя тя.

Панайотова лично се чувства потърпевша от този модел на управление и дава конкретен пример: „Аз нямам обяснение как лятото в моя търговски обект, клиентите се радват на добрата уреденост и услугите, а зимата ние просто сме незабележими и няма никакви клиенти". 

Като медицински специалист мисли, че може да бъде полезна и акцентира върху проблемите в здравеопазването в общината.От липсата на нормално изглеждащо здравно заведение до пълната липса на медицинска грижа по селата.

"Та ние сме само на няколко километра от Турция, нека се поучим от техния пример за силно развития медицински туризъм, защо и тук да не се мисли в тази насока. Може ли край Приморско да има например красив Дом за възрастни хора,  тук за подобно социално заведение дори не е мислено. А много често хората търсят тази възможност за помощ да си решат много лични проблеми. Много наши деца учат и завършват, но и дори не си мислят да се върнат тук. Защо толкова години не се работи в тази насока? Осигуряваш им жилища в най-морската община, правиш им мотивирани предложения, осигуряваш им работа за годините напред. Защо да не се върнат?", риторично пита Панайотова.

По отношение на твърденията, че общината е претърпяла сериозно развитие в последните десет години от страна на управляващите, Петя Панайотова е категорична: „Дори и да е така, какво от това, като градът ни е празен? Няма ги младите хора, защото тук няма какво да правят. Най-важното няма работа. Какво да  правят тук? Няма поминък, няма нищо!"

"Хората в нашата листа са много чисти - като мислене, като личности. Работят прозрачно и неприкрито и най-вече са смели. Защото да излезеш като основен опонент на дългогодишно управление в една малка община, където всички се познават определено се иска смелост", заявява Панайотова. 

Как хората да повярват и този път в местните политици след години разочарования и неизпълнени обещания, някои от които чисти лъжи, тя вижда проблема доста оптимистично.

„Това, че сме малък град дори работи добре.Тук всички се познаваме, знаем кой откъде е тръгнал, какво и как е постигнал, какво му е коствало, знаем семействата си. И можем да разсъдим кой какво ни говори и доколко това е истина. Затова се надявам хората най-после да прогледнем и да изберем истината пред лъжата. Защото в крайна сметка, тази истина винаги побеждава и рано или късно всичко излиза наяве. А по нов път може да се тръгне само и единствено с истината. И да се върви напред!"
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега