Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Асоциацията по ВиК излезе с позиция за поскъпналата вода в Бургаско

Асоциацията по ВиК излезе с позиция за поскъпналата вода в Бургаско

Припомняме, че от днес бургазлии ще плащат по 4,386 лв./м3 с ДДС. Преди дни кметът на Бургас Димитър Николов опреди решението на КЕВР за "шокиращо за всяко семейство, бизнес и за бюджета на Общината".

Асоциацията по ВиК-Бургас излезе с позиция, в която мотивира новата по-скъпа с близо 60% цена на водата в Бургас. Припомняме, че от днес бургазлии ще плащат по  4,386 лв./м3 с ДДС. Преди дни кметът на Бургас Димитър Николов опреди решението на КЕВР за "шокиращо за всяко семейство, бизнес и за бюджета на Общината". 

Ето какво се казва в позицията на Асоциацията по ВиК-Бургас, без редакторска намеса: 

Увеличението на ВиК услугите и предстоящите инвестиции, залегнали в Бизнес плана за 2022-2026 г. в област Бургас, са приети единодушно от членовете на Асоциацията по Вик-Бургас.През м. април 2022 г. се проведе Общо събрание на Асоциацията, на което присъстваха представители на всички общини от Бургаска област – членове на асоциацията, без представители на общините Средец и Руен. 

При така наличия кворум събранието прие единодушно, без забележки, обявения бизнес план за развитие дейността на ВиК за регулаторния период 2022-2026 г.Проектът на бизнес-плана беше изпратен още през м. март 2022 г. за информация и разглеждане до всички общини – членове на Асоциацията и до всички общински съвети, които са гласували решения за упълномощаване на представители на общините - кметове/зам.-кметове, за приемане на бизнес плана. 

От предоставените протоколи от проведените заседания на Общинските съвети става ясно, че всички общински съвети са взели решение да приемат новия бизнес план на ВиК без възражения.

В изпратения бизнес-план до общините и общинските съвети са посочени бъдещите инвестиции, Цени за регулирани услуги за новия регулаторен период 2022-2026 г., Анализ на социалната поносимост на предлаганите цени на "ВиК“ ЕАД – Бургас и други приложения с обяснителна информация.Причината на повишението на цената на услугите е необходимостта ВиК дружеството да повиши своите приходи, за да може да изпълни планираните мащабни инвестиции през следващите четири години и да постигне по-високо качество на ВиК услугите. ВиК мрежата в Бургаска област е стара и на смяна подлежат още 90 % от нея.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Владимир Бояджиев
    02 авг 2022 07:39

    Чичо Кмет за нас ще спориСкъпата вода ще бориЧе предизборно е вечеДа помага се завтечеВ Банкя лидера му после"Аз съм прост и вий сте прости"Ще ни шепне във ушетоУверяващо и мекоНищо, че проспа декадаВ усвояване с насладаВместо да осъвременяваНа аверчета раздаваТе пък пръскат с пълни шепиИ раздават как се сетятНе за цялостна поддръжкаА метреси да издържатХоп, властта смени се в петъкИ удобно е, помнетеВ понеделник да се тричатЩото изборите идватВиК-а с цени високиЧичо Кмет ще ги оспориЩото "простите" човециПомнят само за кючециА парите за дузинаВече минали годиниЗа реформи в ВиК-тоС кюлчета са в чекмеджето"Простите" във градоветеБърчат вежди, чупят пръстиНа съдбата си се сърдятКомунистите попържватИ във изборния денПак ще изберат рефрена"Аз съм прост и вий сте прости"Жадни ще са, ама после

    1 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега