Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Правителството одобри 397,8 млн. за 302 общински проекта за ВиК

Правителството одобри 397,8 млн. за 302 общински проекта за ВиК

Следва служебният министър да подпише договори с общините за изпълнение на проектите, като те ще се финансират 30% авансово, а останалите средства ще се изплащат периодично след представяне на документи за извършени дейности.

Правителствотовзе решение 397,8 млн. лв. от бюджета на Министерството на регионалноторазвитие и благоустройството да се осигурят за целево финансиране на общинскипроекти за ВиК, пътища, техническа и социална инфраструктура. 

Попокана на Министерство на финансите местните администрации подадоха 740 проектаза над 1,5 млрд. лв. От тях бяха одобрени за финансиране е 302 проекта.Средствата са предназначени за 196 общини с население от общо 5,9 млн. жители.Основен критерий за подбор на проектите е наличието на проектна готовност сразрешително за строеж, когато такова се изисква. Освен това с решението сецели да се гарантира финансирането на максимален брой общини, като се обхващат74% от общините в България и 87% от населението на страната по данни на НСИ. Зада се постигне равнопоставеност, в зависимост от населението на отделнитеобщини са въведени максимални прагове за финансиране на един проект, както имаксимален праг за финансиране за дадената община. 

Отодобрените проекти за финансиране през 2022 г. 141 броя са за ВиКинфраструктура, на стойност 156,8 млн. лв. (39% от финансирането). Зареконструкция на пътища са одобрени 148 проекта на стойност 218,8 млн. лв.(55%). За изграждане на техническа инфраструктура се финансират 7 проекта, настойност 12,2 млн. лв. (3%).  Заизвършване на ремонт на читалища в сгради общинска собственост са одобрени 6броя проекти на стойност 10,1 млн. лв. (3%). 

Необходимитесредства за изпълнение на проектите за 2022 г. следва да се осигурят от бюджетана Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2022 г. чрезпреструктуриране на разходите по бюджета на МРРБ. Следва служебният министър даподпише договори с общините за изпълнение на проектите, като те ще сефинансират 30% авансово, а останалите средства ще се изплащат периодично  след представяне на документи за извършени дейности. 

Списъкът на предложенията за целево финансиране на инвестиционни проекти на общините заобекти на техническата и социалната инфраструктура, както и споразумението зацелево финансиране на инвестиционен проект на община са публикувани направителствената страница в интернет: 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега