Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Атанас Атанасов: Ще върнем празна папка на президента за втория мандат

Атанас Атанасов: Ще върнем празна папка на президента за втория мандат

"Ще отидем при президента с ръководството на парламентарната група и с Николай Денков, но ще върнем празна папката, защото нямаме подкрепа за създаване на правителство".

Ген. Атанас Атанасов - съпредседател на ПП-ДБ обясни в студиото на "Денят започва", че "Продължаваме промяната" - "Демократична България" ще върнат на президента Румен Радев празна папка за втория мандат. 

"Ще отидем при президента с ръководството на парламентарната група и с Николай Денков, но ще върнем празна папката, защото нямаме подкрепа за създаване на правителство. Вчера следобед ГЕРБ заявиха категорично, че не желаят да участват в преговори за втория мандат. Би било чудо да има някаква промяна, но не зависи от нас. Всички видяха, че ние направихме всичко възможно и се борихме до последно за това да има правителство. Защото много добре съзнаваме като политическа сила, че близо две трети от българските граждани не желаят предсрочни избори."

Ген. Атанасов подчерта, че "отговорността за това, че отиваме на предсрочни парламентарни избори е категорично на ГЕРБ.""Миналата година след тежки преговори ние направихме компромис и се съгласихме фактически да създадем коалиционно управление с политическата сила, която е наш антипод, с която ние се борихме преди това. И го направихме с оглед на националните интереси, в името на това България да има редовно управление, защото от тежката политическа криза от 3 години държавата ни беше забуксувала и във вътрешен, и във външен план и имаше нужда да се излезе от тази ситуация. Припомням, че декларацията, с която беше създадено правителството Денков, беше за 18 месеца управление, като се ротират само премиерът и вицепремиерът на деветия месец. В един момент започнаха претенции за властови позиции. В тази декларация е записано, че Денков трябваше да стане освен вицепремиер и министър на външните работи. Няма да влизам в подробности как бяха водени преговорите. Имаше два фокуса. Колегите от ГЕРБ отново ги интересуваше персоналния състав на правителството, искаха промени, искаха определени хора да заемат определени позиции. Ние през цялото време настоявахме да съсредоточим вниманието си върху споразумението за продължаване на съвместното ни управление, защото за нас са важни реформите."
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега