Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Атанас Терзиев: Нова сграда за Община Несебър не е приоритет

Атанас Терзиев: Нова сграда за Община Несебър не е приоритет

"Не е редно такъв скъп проект да стартира в края на управленски мандат, точно преди избори. Луксозната административна постройка може да почака, за сметка на туристическата и транспортна инфраструктура".

"Нова сграда за Община Несебър не е приоритет. Не е редно такъв скъп проект да стартира в края на управленски мандат, точно преди избори.  Луксозната административна постройка може да почака, за сметка на туристическата и транспортна инфраструктура". Това мнение изрази общинският съветник и кандидат за кмет на Несебър – Атанас Терзиев в мотивирано писмо до кмета на крайморския град - Николай Димитров.

Общинският съветник и негови колеги в ОбС – Несебър предлагат плановете да бъдат преразгледани от новия местен парламент. Сред причините, които Терзиев изтъква е необосновано високата цена, която администрацията е готова да плати за идеен проект.

"В тръжната документация за изготвяне на идеен проект на административна сграда на Община Несебър, заложената прогнозна стойност е 200 000 лв. без ДДС. Според специалисти от строителните компании, цената е изключително висока. При административна сграда с около 4500 м2 РЗП, пазарната цена на квадрат, не за идеен, а дори за технически проект, е не повече от 25 лева, твърдят експертите. Но заложените стойности от Общината са 52 лв. за м2 или почти двойно по-високи", коментира Атанас Терзиев. Той изрази опасенията си, че по експертна оценка, цялата стойност на новата административна сграда може да надхвърли 4,5 млн. лв. – разчет по пазарни цени.

„Може и да има нужда от нова сграда за администрацията, но тя не е належаща. Сега е много по-важно тези средства да бъдат вложени в проекти с обществена значимост. Има приоритетни проблеми, в които е важно да се инвестира, за да бъдат решени. Това са туристическата инфраструктура, която да носи добавена стойност за хората и бизнеса в Несебър, както и изграждането на нова транспортна инфраструктура, за подобряване на трафика, екологията и безопасността на жителите", твърди кандидатът за кмет на Несебър.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега