Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Атанас Зафиров: Питеснително е, че Ваня Григорова не знае кой е финансирал кампанията ѝ

Атанас Зафиров: Питеснително е, че Ваня Григорова не знае кой е финансирал кампанията ѝ

По неговите думи, без подкрепата на БСП, Ваня Григорова нямаше да постигне този добър резултат.

“БСП е партията, която показа най-стабилен ръст на тези избори в много и обективни измерители. Ние сме партията, която най-много увеличава своята подкрепа спрямо последните парламентарни избори. Вдигаме нашия партиен вот с 50 000 гласа, докато подкрепата за ГЕРБ, ПП-ДБ и “Възраждане” спада.” Това заяви заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров в предаването “Още от деня” на БНТ.

Той отчете, че българските социалисти са на трето място в страната по брой общински съветници и на второ по брой кметове, където бележат ръст от 30% с 72 избрани кмета, от които 4 на областни градове. “Това са обективните измерители, които ни правят напълно удовлетворени от тези резултати. Те показват, че БСП е стабилна в местната и в националната власт”, посочи Зафиров.

“Амбицията, с която влязохме в тези избори - стартиране на разграждането на модела “ГЕРБ”, се осъществи. И това се случи с водещата роля на БСП. Най-големият губещ на тези избори е видимо ГЕРБ. Те загубиха в общини бастиони, управлявани от кметове феодали. Не е тайна, че тази феодална местна власт беше хранителката им за парламентарните избори”, коментира още социалистът. 

И подчерта, че изборите са показали, че посланията на БСП получават подкрепа, включително на други политически сили - както от целия ляв сектор, така и на центристки и патриотични организации. 

“Успехът, който постигнахме, се дължи и на факта, че ние излязохме с една много ясна и социална национална програма, а зад гърба ни стояха успешните кметове на БСП, които са показали, че такава програма може да бъде приложена на практика. Неслучайно почти всички наши кметове бяха преизбрани”, каза още Атанас Зафиров.

“Няма как да има ляво обединение без БСП да бъде негов център”, категоричен бе той и припомни, че социалистите през годините много пъти са полагали основите на подобен тип обединение, което не става през личности, а през политики и пргарматични действия. 

По неговите думи, без подкрепата на БСП, Ваня Григорова нямаше да постигне този добър резултат. Зафиров коментира, че след като екипът ѝ е преценил, че има достатъчно аргументи да атакува изборните резултати в съда, няма нищо лошо в това да се направи такъв опит. И уточни: “Начинът, по който в последните два дни Ваня Григорова комуникира с част от обществото, по никакъв начин не бива да бъде обвързано с БСП - тя говори от свое име и в качеството си на общински съветник.”

Според Атанас Зафиров притеснително е и признанието на Григорова, че не знае кой е финансирал кампанията ѝ, която, по неговите думи, е била доста добре финансирана.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега