Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Атанасов: Купувайте жилища, които са регистрирани като такива!

Атанасов: Купувайте жилища, които са регистрирани като такива!

Във връзка със зачестилите случаи на закупуване на жилища, които в последствие се оказват със статут на ателиета и промишлени имоти, омбудсманът на Община Бургас – Таню Атанасов призовава гражданите да внимават при покупката на нов дом. Той съветва всички да се допитват до юристи, стоителни инженери, архитекти и служители на Общинска администрация.

Във връзка със зачестилите случаи на закупуване на жилища, коитов последствие се оказват със статут на ателиета и промишлени имоти, омбудсманътна Община Бургас – Таню Атанасов призовава гражданите да внимават при покупкатана нов дом. Той съветва всички да се допитват до юристи, стоителни инженери,архитекти и служители на Общинска администрация.

Една от причините много новодомци да се окажат внеизгодна позиция, закупувайки жилище, което не е регистрирано като такова, еразличното тарифиране на електроенергията. Когато имотът е регистриран катоателие или друг промишлен тип, партидата му в електроразпределителнотодружество се изчислява по тарифите за индустриален ток, а не ток за битовинужди.

Въпреки по-ниската стойност на имотите без статут нажилища, всъщност потребителите накрая плащат доста по-висока цена. Стойносттана новата придобивка скача и заради по-високите такси смет, например.

В случай, че вече сте закупили жилище, което няма статутна такова, можете да се примирите с по-високите такси по поддръжка на жилището.Можете обаче и да предприемете съдебни мерки спрямо продавача, който не еразкрил реалното предназначение на имота.

Най-вече, съветва Атанасов, имате правото да стартиратепроцедура за промяна на предназначението на закупеното помещение, като сепозове на чл. 38, ал. 1 – 9, от Закона за устройство на територията. За целтасе подава искане към главния архитект на Общината или към районните архитекти ислед извършените проучвания, те изготвят отговори.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега