Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ахелой отпразнува 10 години от обявяването му за град

Ахелой отпразнува 10 години от обявяването му за град

Празникът се състоя навръх Спасовден.

През 2019 г. се навършват 10 години от обявяването на село Ахелой за град с Решение на Министерски съвет от 10.01.2009 г. от. По този повод вчера, редом с храмовия празник „Възнесение Господне”, местните жители отбелязаха и юбилея от важната административно-териториална промяна.

От сцената в градския парк кметът на Община Поморие Иван Алексиев и кметът на Ахелой Иван Георгиев приветстваха всички присъстващи.

„Удоволствие е за мен да съм сред вас. Често съм чувал въпроса „Какво значение има фактът, че сме станали град?” и ще отговоря именно днес, на този светъл двоен празник. През последните години Ахелой се разви изключително много. Заустихме и изчистихме залива, след седмица предстои да внесем проекта за укрепване на брега заедно с къмпинга чрез изграждане на буни и възстановяване на плажа на град Ахелой. Обходът, който вече 1 година функционира, освободи централния път от тежкия трафик и градът вече диша. Всичко това е плод на много труд и усилия, но е и благодарение на вас, на вашата подкрепа, вашите желания, градивна критика и препоръки към нас – ръководството на Община Поморие и на град Ахелой”, каза кметът Иван Алексиев.

Той припомни, че преди броени дни бе подписан договор за рехабилитация на три основни улици в града: „Рила”, „Струма” и „Искър”. Алексиев сподели и още една добра новина - до края на юни ще бъде избран изпълнител на новата детска ясла и през юли изграждането ѝ ще започне.

„Благодаря за търпението и разбирането, което проявявате към всичко, което правим. Поемаме ангажимент, че ще продължим да работим и ще изпълним всичко, което сме заложили, защото заедно променяме Ахелой”, добави още кметът на Община Поморие.

Програма продължи с пъстър концерт на талантите от местните школи. На сцената в парка се представиха: деца от ДГ „Теменуга” и от Детската музикална школа при НЧ „Светлина 1934”, Фолклорна група „Здравец” при ПК „Здравец”, Танцово студио „Дъга” при НЧ „Светлина 1934” и Клуб по народни танци „Ахелойче” при ОУ „Христо Ботев”.

По-рано през деня сцената огласиха и участниците в XIV Регионален тракийски събор „Спасовен” или общо 97 индивидуални и групови изпълнения. По случай празника се проведе ученически футболен турнир, а за първи път в парка се състоя и атрактивно състезание за вдигане на тежести от лег, инициирано от спортен клуб „Ахелой“. Мотото на надпреварата бе „Побеждава по-силният” и участие в нея взеха 19 състезатели от Ахелой, Равда, Несебър и Поморие.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега