Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БАБХ погна зимните курорти, проверките ще продължат до края на сезона

БАБХ погна зимните курорти, проверките ще продължат до края на сезона

Инспекторите ще проверяват заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно с храни, подвижни, временни и сезонни обекти, както и такива с дейност кетъринг и предлагащи услугата "All inclusive".

Българската агенция по безопасност на храните стартира извънредни проверки в зимните ни курорти. Проверките ще продължат до края на зимния туристически сезон, като инспекторите ще проверяват заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно с храни, подвижни, временни и сезонни обекти, както и такива с дейност кетъринг и предлагащи услугата "All inclusive".

Инспекциите се провеждат на територията на Областните дирекции по безопасност на храните в София, София област, Благоевград и Смолян, където са разположени големите ни зимни курорти. Инспекторите следят за произхода, правилното съхранение и етикетиране на храните и суровините, сроковете на годност, прилагането на системи за управление на безопасността на храните, както и съответствието на материално-техническата база и оборудване.

В обектите за обществено хранене се следи и дали служителите притежават висше или средно специално образование в областта на хранителната промишленост или имат придобита квалификация в същата област по смисъла на Закона за занаятите. Проверява се и дали заетите в производството и търговията с храни са преминали предварителни и периодични медицински прегледи.  

Областните дирекции по безопасност на храните направиха срещи с бизнес-операторите по места преди началото на сезона, където им бяха разяснени новостите в законодателството. Беше им обърнато внимание и какви са били най-често срещаните нарушения с цел да се гарантира безопасността на туристите по отношение на храненето.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега