Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БАБХ унищожи близо 200 л мляко с изтекъл срок, иззето при проверките по Великден

БАБХ унищожи близо 200 л мляко с изтекъл срок, иззето при проверките по Великден

Контролът с фокус върху традиционните за празниците храни остава засилен и за Гергьовден, до 08 май.

198 литра прясно мляко с изтекъл срок на годност, без здравна и идентификационна маркировка, и документи за произход, или без етикети, или неправилно съхранявани, бяха иззети по време на традиционните масови проверки на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) в навечерието и по време на Великденските празници.

По време на акцията инспекторите от отдели „Контрол на храните” при Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) на територията на страната са издали 60 акта за административно нарушение и 365 предписания при 4338 проверки. 147 от проверките са по жалби и сигнали на граждани. Възбранени и насочени за унищожаване са и 1503 кг храни.

Контролът обхваща периода от 13.04.2020г. до 24.04.2020г., включително Великденските празници. Извършените проверки са по официален контрол и по Заповед на изпълнителния директор на Агенцията за засилени инспекции върху предлагането на храни, характерни за празничната трапеза.

Нарушенията, констатирани при проверките, са били свързани основно с предлагане на храни с изтекъл срок на годност; без етикети и/или без здравна и идентификационна маркировка; липса на регистрация на обекти по чл. 12 от Закона за храните.

Контролът с фокус върху традиционните за празниците храни остава засилен и за Гергьовден, до 08 май.

По отношение на предлагането на трупно агнешко месо се следи за наличието и цвета на здравна маркировка (син цвят – с произход България, червен цвят – с произход, различен от български), също така дали търговците предоставят на видно място информация за страната на произход на месото, и за правилното му съхранение.

По време на празничните дни - на 01.05.2020г. и на 06.05.2020г. ще има дежурни служители в ОДБХ, които да осигуряват дейността на контролния орган и да реагират на сигнали на граждани.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега