Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Баневи: Делата срещу нас не са заведени, за да стигнат до краен резултат

Баневи: Делата срещу нас не са заведени, за да стигнат до краен резултат

Николай Банев заяви, че изнудването за пари и имоти е започнало още във Франция. Имало е предложение от адвокат да прехвърлят ваканционно селище, за да "се подсигури, че няма да бъдем задържани, когато се върнем в България".

Делата срещу нас не бяха за краен резултат, а се търсеше такъв в самото начало - заграбване на бизнеси и имоти. Това заявиха в интервю за bTV Евгения и Николай Баневи.

Те не познават Пепи Еврото и Мартин Божанов Нотариуса. Евгения Банева посочи обаче, че са чули от интервютата на Илия Златанов, че Пепи Еврото се хвалел как ги съсипал.

Николай Банев заяви, че изнудването за пари и имоти е започнало още във Франция. Имало е предложение от адвокат да прехвърлят ваканционно селище, за да "се подсигури, че няма да бъдем задържани, когато се върнем в България".

Припомняме, че известното бизнес семейство Баневи бяха задържани на летището в Ница в края на октомври 2018 г. по обвинение за пране на пари, по-късно екстрадирани и останаха в ареста - Евгения Банева няколко месеца, но Николай Банев близо две години. През 2021 г. те осъдиха България в Европейския съд за правата на човека заради изказвания на бившия главен прокурор Иван Гешев и наблюдаващата делото Мария Дойчева. Днес, през 2024 г., Баневи не смятат, че случаят им ще се разплете. 

"Имаше и други предложения, разполагам и с документи, а съм и сезирала прокуратурата. Вече бях извън ареста и спечелихме дело за наследственото отнемане на "Каваци" от 2017 г., когато се свързаха с нас адвокатите на Димитър Спасов - адвокат Петър Петров, да се откажа от всички дела, които сме спечелили по отношение на къмпинг "Каваци" и други, и да призная, че съм получила 1,5 млн., иначе ще ме върнат в Сливенския затвор", разказа Евгения.

Спрямо предприятието "Полимери", Банев заяви, че държавата го е закрила. "Когато продадоха "Нефтохим" на "Лукойл", тогава спряха кранчето на "Полимери", обясни той.

На въпрос за евентуалните връзки на Баневи към Русия, каквато информация бе обявена от тогавашния главен прокурор Иван Гешев с обвинението, че подготвят Банев се свързал с руски лобисти и е подготвял хибридна война срещу България, както и медийна атака срещу прокуратурата, Банев посочи, че в момента нямат никакви търговски връзки с Русия, а техните съдружници там са по-скоро опозиционери на Путин.

На въпрос на кого и за какво Банев е звънял от затвора, той заяви: "Обаждах се на когото трябва, включително и на лобисти в Русия. А Евгения Банева обясни, че и включително при ареста през 2018 г. е трябвало да потърсят приятели, при които да останат децата им, за да не ги дадат на социалните. "Звъняхме главно на руснаците заради децата, много приятели от чужбина ми звъняха, за да вземат децата при тях", добави Евгения.

Източник: News.bg
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега