Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Барак Обама - новият стар президент на САЩ

Барак Обама - новият стар президент на САЩ

Американският президент Барак Обама спечели изборите в САЩ и беше преизбран за втори мандат. С ясни резултати от повечето щати, първият афроамериканец на този пост успя да си осигури минимума гласове в Избирателната колегия, необходими за победата, предаде Ройтерс.

Американският президент Барак Обама спечели изборите в САЩ и беше преизбран за втори мандат. С ясни резултати от повечето щати, първият афроамериканец на този пост успя да си осигури минимума гласове в Избирателната колегия, необходими за победата, предаде Ройтерс. Обама печели 275 гласа от общо 538-те в избирателната колегия, а Мит Ромни - 206, сочат прогнозните резултати, цитирани от агенцията.

За да бъде избран за президент, кандидатът трябва да получи най-малко 270 гласа в колегията. Мит Ромни съобщи, че е поздравил Барак Обама за преизбирането му за президент на САЩ. Ромни пожела успех на Обама и на семейството му. „Изправени сме пред времена на огромни предизвикателства. Желая на президента успех”, каза Ромни.

Обама е успял да спечели няколко от ключовите колебаещи се щати, които в крайна сметка решиха изхода от вота – Вирджиния, Уисконсин, Колорадо, Айова, Невада. Крехката предина във вероятно най-оспорвания – Охайо, категорично затвърди победата на президента.

Друг голям колебаещ се щат – Флорида, все още брои гласовете, но според New York Times клони към демократичен избор. Мит Ромни спечели в Северна Каролина и Индиана, които през 2008 г. подкрепиха Обама, както и категоричните републикански щати на юг и в Големите равнини.    

Обама поема втория президентски мандат с тежката задача да преодолее годишния бюджетен дефицит от 1 трилион долара и да намали държавния дълг от 16 трилиона долара, да реформира скъпоструващите социални програми и да работи с Конгреса, в който се запазва съотношението на силите - мнозинство на републиканците в Камарата на представителите и мнозинство на демократите в Сената, посочва Ройтерс.

"Всичко това стана благодарение на вас. Благодаря. Още четири години”", писа Барак Обама в Twitter след обявяването на изборната му победа, обръщайки се към хората, които са гласували за него, съобщи Франс прес.

"Ние сме американско семейство, което се издига и пада заедно - като обединена нация. Тази вечер вие, американският народ ми припомнихте, че нашата роля е трудна, пътят ни е трънлив, но сме на прав път. Очакваме най-доброто за Америка да се случи и то ни ще стане съвсем скоро", заяви в обръщение към избирателите на митинга на победата в Чикаго президентът Барак Обама.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега