Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спипаха "алхимици", реализирали измама за 130 000 евро в Бургас

Спипаха "алхимици", реализирали измама за 130 000 евро в Бургас

Задържаха двама чужденци от Либерия за измама на стойност 130 хил. евро, съобщиха от МВР. Измамата е била извършена в Бургас, а двамата са подготвяли нова в София.

Задържаха двама чужденци  от Либерия за измама на стойност 130 хил. евро, съобщиха от МВР. Измамата е била извършена в Бургас, а двамата са подготвяли нова в София.

Интересен е мeтодът, който използвали обиграните лъжци, за да примамят "клиентите си". Мъжете се представяли за бивши пехотинци от американската армия. Те убеждавали жертвите си, че след обработка на банкноти по химичен път могат да утроят предоставена им от тях голяма сума пари, част от която после да инвестират в България. За да бъдат по-убедителни, двамата демонстрирали нагледно начина за манипулиране на банкнотите. Те обещавали на жертвите си да получат между 30 и 40% от новопридобитите пари.

За да е успешна техническата операция обаче, обработените пари трябвало известно време да се съхраняват в тъмно и затворено помещение, например каса, уточнявали те. Ключът от нея "лоялно" предавали за съхранение на вложителите в новото "предприятие". По-късно измамените намирали в касата само бели хартии, а по-нататъшните опити за контакт с "магьосниците" оставали неуспешни.

При обиски след ареста на двамата полицията е намерила и иззела множество мобилни телефони, сим карти, документи за самоличност, кредитни карти, пари в различна валута, UV-лампа, различни ампули и шишета с неустановена течност в тях, празни бели листчета хартия с размери на евробанкноти, черна кожена мъжка чанта, платежни нареждания, фактури и други.

По случая е образувано досъдебно производство. На задържаните е повдигнато обвинение за измама, те са задържани за срок до 72 часа. Работата продължава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега