Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сидеров: Църквата ще бъде подложена на удари

Сидеров: Църквата ще бъде подложена на удари

Лидерът на „Атака” изказа своите съболезнования за кончината на дядо Максим като се подписа в книгата, поставена за целта в Светия синод. Според Сидеров той е обединител на Българската православна църква и ще остане в историята като една светла фигура.

Лидерът на „Атака” изказа своите съболезнования за кончината на дядо Максим като се подписа в книгата, поставена за целта в Светия синод. Според Сидеров той е обединител на Българската православна църква и ще остане в историята като една светла фигура.

Националистът призна, че винаги е бил критичен към него, но добронамерено. „Той успя да овладее кризата в църквата по време на разкола с много смирение, търпение, доброта и се наложи като безспорен лидер във висшия клир”, заяви той и изрази своите опасения, че след кончината на дядо Максим е възможно да настъпи объркване.

„Опасявам се от някакви опити Българската православна църква да бъде превърната в нещо като протестантска или нещо, което да служи за политически цели".Основанията за тези негови опасения са нападките сред политолози и социолози, на които по думите му не им е работа да говорят за църквата и които с нездрава възбуда са започнали да обясняват какво трябва да се направи оттук нататък.

„Нека обществениците да не се месят в църковното дело", заяви пред журналисти патриотът. Според него ни е необходим период на спокойствие и овладяване, за да не станем жертва на истерия. Всичките нападки срещу хората от висшия клир се отразяват зле цялостно върху църквата, защото никой не е безгрешен. Според Сидеров  не е необходимо хора отляво и отдясно да съдят прекалено строго. Той призова да оставим нещата в църквата да се наместят спокойно.

Лидерът на „Атака” припомни, че през 90-те години е имало „седесарски кръгове, които са се опитали да протестанизират църквата, но за щастие този разкол не е успял". Той предрече, че сега църквата ще бъде подложена на удари от страни, които нямат нищо общо нито с вярата, нито с християнството.Според националиста това са неправителствени организации, които имат интерес православието да отслабва.

По думите му процесът на разбиване на православната църква, не само у нас, тече отдавна, но може да бъде спрян, ако всички ние се противопоставим.„Българската православна църква не е слаба. Единствената сериозна заплаха е ислямизмът, който се радикализира", заяви Сидеров. Според него православието ще устои и няма да бъде разрушено, защото това би означавало край на всичко.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега