Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БАС наложи 47 786 лева глоба на строителна фирма за укриване на данъци

БАС наложи 47 786 лева глоба на строителна фирма за укриване на данъци

Дружеството не издало 21 фактури и избегнало плащането на общо 47 786,39 лева.

Бургаският апелативен съд наложи финансова санкция в размер на 47 786, 39 лева на строително дружество, регистрирано във Варна, за укриване на данъци в особено големи размери. Въззивният състав отмени решението на Окръжния съд, с което е отказано налагането на санкцията.

Решението на първата инстанция е обект на протест от страна на прокуратурата, която е оспорила изводите на съда за изтекла погасителна давност на престъплението, за което е бил осъден управителя на дружеството.  След като се е запознал с материалите по делото и е обсъдил  доводите на страните Бургаският апелативен съд е намерил протеста  на прокуратурата за основателен.

С присъда на ОС – Бургас по наказателно дело от общ характер собственикът на дружеството е признат за виновен в това, че през периода от 14-и май 2011 г. до 01-ви април 2013 г. в град Бургас, при условията на продължавано престъпление, в качеството си управляващ и представляващ дружеството, избегнал установяването и плащането на данъчни задължения на юридическото лице в особено големи размери – общо 47 786,39 лева. Средствата представляват дължим от дружеството корпоративен данък по ЗКПО за 2012г. в размер на 13 618,18 лева и дължим данък върху добавената стойност по ЗДДС в размер на 34 168,21 лева.

Собственикът на дружеството не издал общо 21 броя фактури за получени плащания на различни по размер суми, общо възлизащи на 217275 лева, като потвърдил неистина в две справки-декларации и затаил истина в осем справки-декларации по чл. 125 от ЗДДС  и в годишна данъчна декларация до ТД на НАП–Бургас.

До приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд необявените и неплатени данъчни задължения са внесени в бюджета заедно с лихвите. Съдът е освободил управителя от наказателна отговорност и му е наложил административно наказание глоба от 2 500 лева.

Присъдата е била потвърдена от Апелативен съд – Бургас, като решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега