Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БАС ще решава съдбата на банковия обирджия от Сливен

БАС ще решава съдбата на банковия обирджия от Сливен

Бургаски апелативен съд ще решава съдбата на Стефан Стефанов – сливенлията, който направи опит да ограби банка в града, задържайки петима от служителите в клона като заложници. Делото се разглежда отново след като Върховният касационен съд отмени решението на Апелативен съд – Бургас от 05.07.2013 г. относно размера на наложеното на подсъдимия Стефанов наказание, потвърдждавайки съдебния акт в останалата му част.

Бургаски апелативен съд ще решава съдбата на Стефан Стефанов – сливенлията, който направиопит да ограби банка в града, задържайки петима от служителите в клона катозаложници. Делото се разглежда отново след като Върховнияткасационен съд отмени решението на Апелативен съд – Бургас от 05.07.2013 г. относноразмера на наложеното на подсъдимия Стефанов наказание, потвърдждавайкисъдебния акт в останалата му част.

Прокуратурата посочи, че пределът за наказанието е 19 г.лишаване от свобода, което по закон се редуцира с 1/3 поради факта, че делотосе разглежда по процедурата на съкратеното съдебно следствие. Прокурорътпледира съдът да завиши наказанието с 3 години и 6 месеца лишаване от свобода,предвид многобройните престъпления, извършени от Стефанов – 2 от тях срещусобствеността, 5 срещу личността и едно общоопасно. Предварителното планиранена престъплението, както и раняването на един от охранителите на банкататрябвало също да се вземат предвид.

Пострадалият охранител, в качеството му на гражданскиищец и неговият повереник, помолиха съда да наложи общо наказание на подсъдимияСтефанов в размер на 16 години и 8 месеца лишаване от свобода.

Защитникът на подсъдимия пледира съдът да определинаказанието, като приеме, че съществува баланс на отегчаващите и смекчаващитевината обстоятелства. Той предложи да бъде постановено 17 години или 17 годинии 6 месеца лишаване от свобода, което да се редуцира с 1/3, предвид реда, покойто се провежда процесът.

Адвокатът поиска намаленото наказание да бъде завишено с2 години или 2 години и половина лишаване от свобода. Според защитниканаслагването на несполуки в живота на Стефанов е довело до неговия пъленпровал.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега