Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БЧК Бургас раздава отличия на дългогодишни деятели

БЧК Бургас раздава отличия на дългогодишни деятели

Бургаското звено на Българския червен кръст ще награди свои дългогодишни деятели. Това ще се случи в рамките на тържеството по случай Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец – 8 май. Празникът ще се състои в зала „Компас“ на ИХ „България“. Шестте отличия са звание „Заслужил деятел на БЧК“, Звание „Отличник на БЧК“, Звание „Млад отличник на БЧК“, Значка за заслуги “Водно спасяване - златна“, значка за заслуги „Водно спасяване - сребърна“, значка за заслуги „Водно спасяване - сребърна“.

Бургаското звено на Българскиячервен кръст ще награди свои дългогодишни деятели. Това ще се случи в рамкитена тържеството по случай Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец –8 май. Празникът ще се състои в зала „Компас“ на ИХ „България“. Шестте отличияса звание „Заслужил деятел на БЧК“, Звание „Отличник на БЧК“, Звание „Младотличник на БЧК“, Значка за заслуги “Водно спасяване - златна“, значка за заслуги„Водно спасяване - сребърна“, значка за заслуги „Водно спасяване - сребърна“.

Датата 8 май се превръща вСветовен ден на Червения кръст и Червения полумесец през 1953 година. Тогава сенавършват 125 години от рождението на Анри Дюнан – идеолога и създателя наМеждународното червенокръстко движение. Днес, националните дружества веченаброяват 189. Общо 250 млн са червенокръстците в целия свят – една огромнаармия в служба на хуманността, милосърдието и солидарността.

Българският Червен кръст сеприсъедини към идеята тази година  8май  да бъде отбелязан с девиза “Моятачервенокръстка история”. Той дава възможност да се откроят заслугите и приносътна отделните личности в националната организация (служители, доброволци,дарители, партньори, бенефициенти) в различни направления на дейността на БЧК.

По този начин организацията ги стимулира стимулиратда споделят своите лични истории за Червениякръст с различни обществени групи и представят не само глобалната идея наМеждународното движение на Червения кръст и Червения полумесец за облекчаванена човешките страдания, но и своето конкретно участие за подкрепа и помощ науязвими групи и за защита на тяхното достойнство.

Българският Червен кръст работипо няколко десетки програми и проекти, като подпомага най-уязвимите групи вобществото. Нашатаорганизация е на 135 години и в своята дългогодишна история винаги е получаваламощна подкрепа и висока оценка на всичко, което прави за хуманизиране на  обществото у нас, за утвърждаването на високанравственост и приемането на хуманитарните принципи и норми.

Всичко товаБългарският Червен кръст осъществява с всеотдайната работа и усилията нахилядите свои членове, активисти, доброволци, симпатизанти и дарители.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега