Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бъчварова: Предстои тампониране на най-опасната цистерна в Хитрино

Бъчварова: Предстои тампониране на най-опасната цистерна в Хитрино

Предстои предаване на част от фургоните, в които ще бъдат настанени жители на селото, чиито къщи са негодни за обитаване.

"Предстоят две фази в работата през днешния ден. Първата е тампониране на най-опасната цистерна, от която имаше и продължава да има изтичане на газ. Работата по тази задача е специфична, носи рискове. След това имаме пълна готовност – техника, материали, логистика – да продължим с извеждането на най-крайните цистерни". Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова на редовния сутрешен брифинг от село Хитрино.

Тя добави, че предстои предаване на част от фургоните, в които ще бъдат настанени жители на селото, чиито къщи са негодни за обитаване. След което ще бъдат докарани и останалите девет.

"Нивото на застрашеност спада всеки ден, но все още има опасност за живота и здравето на хората в отцепения периметър", заяви главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. Той апелира да не се правят опити за пробиване на блокадата.

Директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов бе категоричен, че основната задача е да се продължи стриктно с мерките за безопасност и да се ограничи влизането в периметъра на външни лица. Недопустими са подобни опити за провокации – заяви той и отново подчерта, че разследването на място се води от прокуратурата.

По отношение на днешната операция главен комисар Николов посочи, че е създадена необходимата организация и задачите са раздадени. Предстои и прехвърляне на всички автомобили от северната в южната част – на по-високи нива. По думите му, на този етап не е разумно да се ангажираме със срокове кога ще могат жителите да се върнат.

Продължава и акцията за набиране на средства за пострадалите от Хитрино. Към вторник след обяд средствата към Българския червен кръст са достигнали над 1 145 965 лв., в това число 827 873 SMS-а и 318 091 лв. дарения по банков път.

Средства в помощ на жителите на Хитрино се набират чрез SMS-и на цена 1 лев без ДДС на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори, както и по банков път:

Банкова сметка: 
IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913 
BIC: UNCRBGSF

Бургаското сдружение “Усмивка” организира благотворителна кампания в помощ на хората от Хитрино. Всеки желаещ да помогне трябва да пакетира добре дарените вещи и да посочи името си върху пакета. Даренията ще се събират в Складова база “Пиргосплод” на ул. “Янко Комитов” №4. Върху пратката трябва да бъде изписано “За сдружение “Усмивка” в кампанията “Да помогнем на пострадалите в с. Хитрино. Шуменско”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега