Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бъчварова: Знаем, че хората имат нужда да знаят кога ще се върнат по домовете си

Бъчварова: Знаем, че хората имат нужда да знаят кога ще се върнат по домовете си

Засега няма как да бъде даден конкретен срок за приключване на операциите в шуменското село.

"В операцията в Хитрино участваха 771 служители на МВР и трябва а бъдем признателни на всички тях. Те са винаги там, където трябва, и си вършат работата, въпреки че знаят, че е с риск за собствения им живот. Жителите на Хитрино тепърва ще осъзнаят какво им се е случило. И това, че те проявяват това нетърпение си го обясняваме и приемаме, защото човек трябва да бъде тук, да види целия този ужас, тогава разбира", коментира вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова.

Тя посочи, че засега няма как да бъде даден конкретен срок за приключване на операциите в шуменското село, тъй като в момента се извършват най-опасните и трудни действия по обезопасяването и транспортирането на цистерните.

"Знаем, че хората имат нужда да знаят кога ще могат да се върнат по домовете си. Но, докато не изключим риска от повторен инцидент, не бихме желали да даваме срок. За нас тук и сега е важно как да съхраним човешкия живот и да подготвим условията за нормализиране на живота в селото", допълни Бъчварова и добави, че в момента се работи, точно, отговорно и в координация между всички институции.

"Хитрино се оказа и един тест и за обществото ни и човечността. Помощта, която идва тук до пострадалите, и реакцията на обществото и на отделни граждани са впечатляващи", каза още Бъчварова, седмица след трагичния инцидент, при който загинаха 7 души. 

Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов връчи вчера поздравителни адреси на 297 полицаи и жандармеристи от Хасково и 38 служители на Зоналното жандармерийско управление в Кърджали, участвали в овладяването на ситуацията в Регистрационно-приемателния център в Харманли.

По думите му, цялата държава е видяла в тази ситуация, че в полицията и жандармерията работят решителни професионалисти, които могат да се справят с всяка криза. Той  увери служителите, че ръководството на МВР стои зад техните действия, предприети изцяло в рамките на закона.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега