Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БДЖ: Обявената от синдикатите стачка е незаконна

БДЖ: Обявената от синдикатите стачка е незаконна

Обявената от синдикатите стачка е незаконна, поради факта, че не са спазени задължителните изисквания на Закона за уреждане на колективните трудови спорове (ЗУКТС) и Закона за железопътния транспорт за сключване на Споразумение за задоволително транспортно обслужване най-късно три дни преди началото на стачката, се посочва в съобщение от ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД.

Обявената от синдикатите стачка е незаконна, поради факта, че не са спазени задължителните изисквания на Закона за уреждане на колективните трудови спорове (ЗУКТС) и Закона за железопътния транспорт за сключване на Споразумение за задоволително транспортно обслужване най-късно три дни преди началото на стачката, се посочва в  съобщение от ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД.

Споразумението за задоволително транспортно обслужване трябва да осигурява изпълнението на минимум 50% от Графика за движение на влаковете.   През м. февруари 2011 г. беше налице Споразумение за минимално транспортно обслужване (постигнато чрез арбитраж) във връзка с възникнал колективен трудов спор между работниците и служителите, от една страна и работодателя, от друга страна.

До изпълнение на това Споразумение не се стигна, тъй като колективният трудов спор приключи със сключването през м. март на т. нар. Стачно споразумение, уточняват от железниците.  

В случай, че към настоящия момент работниците и служителите считат, че работодателят не изпълнява Стачното споразумение, то вече е налице съвсем ново и самостоятелно основание за предприемане на ефективни стачни действия, уредено в Закона за уреждане на колективните трудови спорове (ЗУКТС), а именно – неизпълнение на поети задължения към тях.  

Постигнатото през м. февруари 2011 г. Споразумение за минимално транспортно обслужване по един вече приключил колективен трудов спор, не може да изиграе ролята на такова споразумение при възникналата към настоящия момент нова хипотеза, уредена в Закона за уреждане на колективните трудови спорове (ЗУКТС), като отделно основание за провеждане на стачка, допълват от БДЖ.     

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега